Arboga Kommuns – Ambassadörer

av Helen Shippey
949 visningar

Är du en Arboga Ambassadör?

Jag älskar att föreviga människor i deras egna miljöer. Så när jag fick uppdraget att fånga Arboga Ambassadörer så kändes det så rätt för mig. Arboga kommun hade en reklamkampanj idé om att fånga olika stolta Arbogabor. Första ut var det att fånga några lokala näringsidkare i deras arbetsmiljöer. De blev även intervjuade så min porträttbild tillsammans med deras svar om varför de tycker att det är så bra att arbeta och driva företag i just Arboga, var en del i deras Arboga Ambassadör kampanj som gick ut i SJ’s tidning Kupé samt i lokala dagstidningar och på Facebook.

Arboga Ambassadör

Roligt att arbeta som företagsfotograf.

En av de saker som jag tycker är så roligt med att vara företagsfotograf är att jag får träffa så många olika människor hela tiden genom mina olika fotouppdrag. 

Kampanjen Arbogaambassadörer.

Fokus lades på handeln i Arboga. Kommunens tanke var att dess  syfte var att  få deras kommuninvånare att handla mer lokalt. Alla förstår att kunderna tar intryck för vad de skall handla online/digitalt men när man har tittat online så vill de senare att man handlar lokalt. Så de ville lyfta fram 4 av Arbogas företag som många använder sig utav och göra dem lite mer personliga. Föreningen Arboga i Centrum arbetade fram kampanjen tillsammans med Arboga Kommun.

Vilka kanaler för kampanjen?

Kampanjen rullades ut i bland annat Facebook där deltagandet och intresset var stort bland Arboga kommuns invånare. Du kunde även se annonserna på SJ’s egna tidning Kupé. Varje handlare spridde sina egna bilder på sig själva i sina lokaler och till sina handlare.

Stolta Arboga Ambassadörer

När jag var och fotograferade dessa 4 handlare så kände jag att de var verkligen stolta över att ha blivit valda till Arboga Ambassadörer vilket var kul stolthet är smittsamt så det är ju bara positivt!

Nedan finner du respektive handlares kampanjannons. 

Arboga Ambassadör

Café Centrum

Först ut var att fotografera ägaren Carola Andersson till Café Centrum hon driver ett super  mysigt litet café som ligger vid ett torg och väldigt nära Arboga ån du sitter inte och ser ut över ån direkt utan oftast sitter man så att man ser ut mot torget. Det är ett gammalt sekelskifts hus så är ett gammaldags mysigt café som många turister tar sig till om somrarna.

Arboga Ambassadör

Hårman – The Next Generation

En lokal hår frisersalong som är så mycket mer än bara en hår frisersalong som så många andra är idag. Det är en familje driven frisersalong. Där ägarna heter Jens Lekström och Emelie Hilmersson, det var Jens mamma som drev den från början. Du bokar enkelt din tid via deras hemsida.

Arboga Ambassadör

Arboga Gardin affär

Helen Pilerud driver Arbogas super fina gardinaffär. Den ligger centralt belägen i Arboga centrum och är inte bara en gardinaffär utan har många presentartiklar samt även hjälper dig med uppsömnad av byxor med mera. 

Arboga Ambassadör

Adea skor

Emad Karadza driver Adea skor som även den ligger centralt i Arboga. 

Stolta företagare

Det var super kul att föreviga dessa Arbogabor i deras stolta affärsverksamheter. Vi passade även på och  samla så många Arboga butiksägare och anställda som möjligt på stan och föreviga dem tillsammans. 

Profoto B1 med diverse paraplyer

När jag fotograferade dessa människor så använde jag mig utav Profoto B1 med paraplyer. När jag fotograferade Hårman så använde jag mig av utav Profoto B2 också för att ljusa upp bakgrunden lite så där hade jag 4 olika ljuskällor medan på de andra hade jag en eller två stycken. Allt beror lite på plats och hur lokalen ser ut och deras befintliga ljus om det finns något och vart det kommer ifrån etc. När jag fotograferade gruppbilden här nedan så hade jag ett Profoto XL paraply för att sprida ljuset så jämt över dem alla som möjligt.

Behöver du också din verksamhet förevigad på bild så får du gärna höra av dig.

Arboga Ambassadör

:heavy_multiplication_x:Shippey är en byrå- företagsleverantör för foto, video och drönarbilder i världsklass. 

-️Beställ nya bilder till sociala medier
-️Beställ drönarbilder/videos
-Beställ videointervjuer

KONTAKTA OSS
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Fotograf baserad i Västerås men arbetar över hela Västra Mälardalen

Läs även

Lämna en kommentar

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.