bakom kulisserna bild från porträtt fotografering

Bilder som berättar vad du gör

Bilder med känsla och en berättelse

Bilder som berättar vad du gör är viktigt att ha på din hemsida så att dina potentiella kunder attraheras av dig på rätt sätt.

Mikaela Skantz ringde mig, hon var på väg att starta sitt företag och skapa en hemsida som skulle berätta vad hon gör. Vi pratade länge och väl så att jag fick mig en bra förståelse för hennes företag och vad hon ville förmedla.

Hon ville kombinera hennes två lite olika företags grenar, där den ena är som lektör (jag lärde mig ett nytt ord hade ingen aning om vad det var innan jag pratat med Mikaela)

Älskar att jag lär mig saker utav mina kunder varje dag. I alla fall så är hon lektör dvs. hjälper författare med sina texter, manuskriptläsare och rådgivare. Hon hjälper dig helt enkelt att göra en bok av ditt manus! Hon är även karriärcoach. Dessa två branscher skulle vi skapa bilder till tillsammans.

Talande bilder

Jag älskar att göra talande bilder. En bild som förmedlar lite mer än kanske det självklara som du ser direkt, gärna att det har lite undermeningar nyanser som du kanske ser andra eller tredje gången du tittar på bilden.

Fotoplatser som passar vårt foto koncept

Efter att jag hade pratat med Mikaela och fått mig en uppfattning om vad som skulle passa henne och hennes företag är det dags för mig att bege mig ut och leta reda på vart dessa bilder skall skapas någonstans.

Till henne valde jag 3 olika platser en var i en skogsdunge, Västerås Statsbibliotek och Elite Statshotellet i Västerås.

Jag planerade i vilken ordning vi skulle ta våra bilder så att det kulle passa in i vårt schema och inte bli för mycket att åka fram och tillbaka över hela Västerås.

Eftersom två platser var inomhus så var jag bara beroende av vart solen stod när på dagen för vår utomhus fotoplats.

Så jag var och besökte fotoplatsen vid lite olika tidpunkter för att bilda mig en uppfattning om när det skulle passa bäst. Det finns appar som hjälper en att tala om vart solen står vid en viss tidpubkt som jag har använt mig av vid tillfälle men jag gillar att se med egna ögon för att vara säker påhur det ser ut.

Jag bestämde mig att kl. 10.00 funkade bra. En timma senareb till Statsbiblioteket och efter 30 minuter dör skulle vi äta lunch sedan till Elite Statshotellet och avsluta där en timma senare.

Mälarparken i Västerås

En av mina platser jag fann som skulle passa oss perfekt var i Mälarparken jag hittade en sten som var platt som var perfekt för ändamålet för det jag hade målat upp i mitt huvud var massor av böcker runt omkring Mikaela mitt i en grön skog, hade vart en dröm att göra det i en bokskog.

Ni fattar varför va’! (den enda bokskogen jag vet som är nära Västerås är Karlbergsskogen i Köping, där har jag fotograferat tidigare, en helt fantastisk skog men ont om stenar så passade inte som foto plats för just det här ändamålet.)

Lastolite grå kort är användbart för att få rätt vitbalans i bilderna. Speciellt viktigt när du är ute i skogen och allt reflekterar grönt runtomkring.

Lastolite Gråkort, EZYBalance

Jag har alltid med mig ett gråkort för att kunna få rätt färg i bilderna, jag kanske inte alltid använder det men det är bra att ha, speciellt när man har bland ljus och med något som reflekterar mycket färg.

Här hade jag skogen som reflekterade och gjorde hudtonen till gulgrön inte den färg som får en att se jätte frisk ut precis så här är det viktigt att få till rätt vitbalans, och det hjälper ett gråkort till med.

Jag har ett Lastolite 60cm ihopfällbart så det blir litet och smidigt att använda mig utav. Jag köpte den 2009 från B&H Photo Video i New York. (sådan häftig affär att gå in i som fotograf du kunde spendera timmar där vilket jag så klart gjorde till förtret för den som var med mig :))

Jag valde den här platsen för stenens skull men jag valde att leta i den här skogsdungen för att vi hade en parkering relativt nära annars vet jag jätte många platta stenar på Björnön utanför Västerås men de är en bit in i skogen och vi skulle bära min foto utrustning plus alla böckerna!

Sedan råkade det vara årets varmaste dag kändes det som när vi fotograferade. Jag var glad jag var bakom kameran för jag var sky blöt av värmen.

När vi åkte till vår nästa fotoplats var vi tvungna att hämta en hårtork så att vi kunde torka Mikaelas hår för det var så blött likaså mitt men jag var ju bakom kameran så det spelade ju ingen roll just då.

bakom kulisserna bild från porträtt fotografering
Jag hade hjälp utav Mikaelas man med att hålla i blixt och reflektor.

Fotoassistent

Jag hade tacksamt hjälp av Mikaelas man under fotograferingen han agerade fotoassistent. Han fick både hålla i min Profoto A1 samt ibland både den för att ge ett lite ’catch’ light samt en reflektor för att blockera bort solen.

När man fotograferar ute i skogen så märker man snabbt när träden rör sig och ibland skapar de solljus och skuggor som inte är önskvärt så han hjälpte mig med att blockera bort så att solen inte nådde Mikaela’s ansikte.

Jag hade med mig stativ att sätta mina blixtar på men ibland så funkar en human fotoassistent lite mer effektivt speciellt i skogen när marken inte är plan.

Så här såg det ut när vi skapade våra bilder i Mälarparken i Västerås.

Västerås Statsbibliotek – Fotoplats nr. 2

Vi sökte efter en fotoplats för att ta profilbild med massor av böcker runtomkring och då var ju Statsbiblioteket ett toppen alternativ eftersom vi inte behövde bära böckerna någonstans de var ju redan på plats.

VI valde ett hörn av biblioteket där vi fick vara rätt ostörda, samt att det inte är böcker som kanske känns opassande för fotograferingen. Vi hamnade vid Fransk historia det var en bra enskild plats samt var ett neutralt ämne nog att kunna vara med lite suddigt i bakgrunden.

Här har vi fönster ljus på ansiktet plus en Profoto A1 blixt som jag har satt ovanpå ett bokhyllsplan för att ljusa upp bakgrunden.

Elite Statshotell, Västerås – Fotoplats nr 3

Sedan behövde vi ett konferensrum som låg i närheten utav biblioteket i Västerås och då föll min tanke direkt på Elite Statshotell i Västerås. Där har jag fotograferat tidigare och de är alltid så justa och har super fina lokaler som passade vårt ändamål med våra bilder, så vi åkte dit och var i ett av deras konferensrum.

Statister i bilder

Jag hjälper gärna till med att leta reda på statister till fotograferingarna där det behövs. Det är viktigt att vi tänker igenom vem som är kunden så att vi har rätt ålder och kön etc. på statisterna så att det överensstämmer med den kundgrupp du är ute efter. Så att dina bilder berättar det du vill de skall göra och då attraherar rätt kunder till dig.

På hotellet slöt två statister upp till vår fotografering. Efter kläd om byte och adderande av modeller så skapade vi flera olika scenarios av bilder som skulle agera som bilder till hemsidan samt till hennes sociala medier.

Jag använde mig utav två Profoto B1x blixtar för att ljussätta. En snett bakom modellen och en lite snett framför henne med ett Profoto paraply vit Deep XXL
En Profoto B1x med Profoto Paraply vit Deep XXL står framför dator och en Profoto B1x står bakom henne.

Bildbank

Känner du att du också behöver personliga bilder till ditt företag? Jag hjälper dig gärna med att skapa bilder som hjälper dina kunder förstå vad du och ditt företag står för. Bilder som förstärker ditt företags värdegrunder. En bildbank är smart för då har du bilder att tillgå hela tiden som berättar just rätt saker om ditt företag.

Vad säger dina bilder?

Fundera på vad dina bilder du visar online, vad de säger om dig och ditt företag?

Vad vill du de skall säga?

Bilder skall hjälpa dig att förstärka ditt företags varumärkes budskap. Jag brukar säga att du behöver varumärkesbyggande bilder.

Boka din fotograf

Undrar du varför du skall investera i en professionell fotograf? I blogginlägget berättar jag lite varför det är värt din investering.

Önskar du nya uppdaterade bilder till ditt företag i Västerås? Jag pratar gärna med dig för att se hur jag på bästa sätt kan hjälpa dig och ditt företag. Boka din fotograf här.

:heavy_multiplication_x:Shippey är en byrå- företagsleverantör för foto, video och drönarbilder i världsklass. 

-️Beställ nya bilder till sociala medier
-️Beställ drönarbilder/videos
-Beställ videointervjuer

KONTAKTA OSS
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 15 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Hon har den högsta utbildningen en fotograf kan ha. Både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera.
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna En Kommentar

Lämna en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LÄS ÄVEN

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.