DÄRFÖR ANVÄNDER VI WORDPRESS – 3 VIKTIGASTE ANLEDNINGARNA

DÄRFÖR ANVÄNDER VI WORDPRESS – 3 VIKTIGASTE ANLEDNINGARNA

Valet har inte alltid varit enkelt varför vi skulle gå över till WordPress. Men efter en djupdykning in i WordPress’s underbara värld så blev det enkelt att välja. Det vi fick när vi gick över är ett oslagbart verktyg att bygga en blogg med samt många lösningar för att integrera nyhetsbrev, blogg och många andra lite mer tekniska lösningar som varit omöjligt med Wix, som vi använde tidigare. Visst är det en brant inlärningskurva men det mesta har jag lärt mig från många olika inspiratörer i Facebookgrupper & YouTube kanaler.

Jag vill visa dig fördelarna med WordPress – därför har jag skrivit en lista med anledningar varför vi bytte & naturligtvis hoppas jag att du också kan dra nytta av dessa anledningar för ditt kommande projekt i WordPressvärlden.

Företagsfotograf Helen Shippey i Västerås

1. ENKELHETEN MED WORDPRESS & WEBBHOTELL

Det jag fastnade för är att det var mycket enklare än vad jag trodde att komma igång med Wordpress. Grunden var att läsa många olika recensioner om olika webbhotell för att se om kundservice var bra, jämföra hastigheten hos olika webbhotell då det är oerhört viktigt för hemsidans ranking hos Google & att webbhotellet hade 1-klick lösning för att installera Wordpress.

Valet föll på Siteground som hade fått många bra recensioner men självklart finns det många åsikter av andra i Facebookgrupper som tycker annat. Hos Siteground kunde jag på ett enkelt sätt skaffa en domän och få en serverplats samt att de hade 1-klick installation som var lätt att förstå sig på.

Dessa webhotell har jag också provat: Bluehost och Surftown - Dessa är också bra men jag tycker som sagt Siteground är bäst.

Mitt tips till dig är att läsa olika recensioner på Facebook forum om Wordpress, då det hela tiden ändras & det är ju ändå du som ska sköta hemsidan i slutändan - så det är viktigt att det blir smidigt.

 

Företagsfotograf Helen Shippey i Västerås

2. MÖJLIGHETER MED OLIKA TEMAN I WORDPRESS

När jag valde tema på Wordpress (layout på hemsida) så utgick jag från att temat skulle vara lätt att redigera & att det skulle vara bra hjälp att få genom olika Wordpressgrupper på Facebook. De teman som jag gillar och är enkla att använda är helt klart WP Ocean & Astra som dessutom är gratis. Med detta sagt så måste man fortfarande anpassa teman i Wordpress med fonter, bilder och text.

Det är väldigt lätt att hitta sitt eget tema i Wordpress dashboarden och det finns väldigt många att välja mellan. När man väl har hittat rätt tema så trycker man på "installera tema".

Det finns också teman som man kan betala en slant för och de hittar man lätt på https://themeforest.net som är en otroligt bra plats att leta olika saker på som tillhör Wordpress. En sak som jag ej tänkte på i början när jag köpte ett tema var att det måste vara anpassningsbart till webbhotellet. Om det ej är anpassningsbart fungerar ej temat som det ska. Men återigen så finns det otroligt många duktiga människor i Wordpress community's som är villiga att hjälpa till. Jag själv hjälper gärna till för det är så jäkla kul.

Mitt tips till dig är att välja ett tema som passar dig på absolut bästa sätt. Mycket handlar också om vilken tid du vill lägga ner på din hemsida och vilka anpassningar du kan göra i temat. Att köpa ett tema kan vara bra om du vill komma igång snabbt men känn efter innan du tar beslutet.

Apple produkter och ananas i Västerås

3. DET FINNS OTROLIGT MÅNGA PLUGINS TILL OLIKA FUNKTIONER I WORDPRESS.

Varför Wordpress är helt fantastiskt enligt mig är att det finns många plugins för olika funktioner. Om man vill ha olika formulär, betallösningar, webbbutiker, fotogallerier m.m så finns det en rad olika plugins. Men det jag har lärt mig är att man ej ska välja för många plugins (appar), anledningen är att de påverkar sidans hastighet. Det jag också märkte var att visa plugins passar inte alla teman.

Tipset till dig är att det är lätt att nörda ner sig! Möjligheterna är otroligt många när det gäller plugins, men välj med omsorg så du bara tar det som är nödvändigt. Att välja för många plugins gör att din sida får sämre hastighet och det i sin tur kan påverka SEO ranking hos Google.

Mobiltelefon i Norge vy

SAMMANFATTNING AV WORDPRESS

Som du säkert förstår finns det ofantligt många anledningar att använda Wordpress. Det är för stort för att täcka in allt i ett enda inlägg. Det absoluta bästa du kan göra är att klicka runt i Wordpress och lära dig allt steg för steg på egen hand. Då kommer du få en bättre förståelse för Wordpress & dess möjligheter. Eftersom jag vet att det finns otroligt många enkla tips håller jag på att sätta ihop en steg för steg workshop, där jag vill att du på ett enkelt sätt ska få allt du behöver om plugins, teman, special menyer och mycket mer.

Nedan följer några allmänna tips om Wordpress:

  • När du skriver ett inlägg om det du brinner för på din Wordpress-sida är det bra om det går att dela dina inlägg socialt. Det finns många olika sociala plugins som du kan ha på din sida för att göra det enkelt för dina besökare att dela dina inlägg.
  • Ett väldigt viktigt säkerhetstips till dig är att inte ha "admin" som användarnamn när du loggar in på din sida. Att använda fel användarnamn innebär att du utsätter din sida för hackning och det en onödig säkerhetsrisk.
  • Att inte skriva texter som är till för Googles sök-robotar. Skriv text som väcker en känsla eller som är inspirerande. Texten är inte till för robotar, texten är till för läsare till din sida.
  • Använd alltid relevanta titlar och beskrivningar. Detta är texter som dina läsare kommer hitta dig på om de gör en sökning på Google. Jag rekommenderar Yoast SEO som hjälper dig med synligheten på nätet.
  • Se till så du ej har laddat upp några onödiga filer i ditt media-arkiv då det försämrar prestandan på din sida. Det gäller även för många plugin och plugin som ej är aktiva.
  • Uppdatera alltid din Wordpress-sida, plugin, teman m.m. Om du ej uppdaterar kan sidan enklare bli hackad.

Hoppas att jag har kunnat hjälpa dig med mina egna erfarenheter av Wordpress, samt hur du går tillväga med detta underbara verktyg. Om du vill fördjupa dina kunskaper mer skicka då gärna ett mail. Jag håller också på att sätta ihop en workshop så du kan nörda ner dig lika mycket som mig :)

Kul du läste hit ner & ha en riktigt fin dag// Roger

Fotograf i Västerås!

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Vill du bidra till ämnet?

Lämna ett svar

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Företagsfotograf Helen Shippey

Om mig

Hej!
Jag heter Helen älskar att skapa och gärna då dela med mig utav det jag skapar både med mina kameror och drönare.

Häng med mig på mina fotouppdrag. 

Du kan kalla mig Shippey, de gör mina vänner!

Annonslänkar

Innehar; Gesällbrev i Fotografyrket

Medlem