människor i ett konferens rum

Därför ska du ha en unik mediebildbank för sociala medier

Fler och fler företag investerar i en så kallad social mediebildbank vilket tillhandahåller en bildbank med bilder och video som ni kan använda för publicering i sociala medier.

Vi vet alla att arbetet med sociala medier är ett fulltidsarbete som ständigt kräver att nytt content skapas i form av bild och video.

För att underlätta det arbetet är det bra om det finns en ständigt uppdaterad mediebildbank där de människorna som arbetar med sociala medier kan hitta nytt fräscht material hela tiden.

Fördelen med att ha en egen bildbank där du har professionellt tagna bilder är många, dels unikt tagna bilder, dels den fantastiska kvaliteten och dels att du får stor kontroll över bildernas bildspråk. Genom att ha en kreativ fotograf bidrar det också till fler kreativa idéer som leder till bättre bilder.

Bilder köpta från en internationell bildbank är ofta ”tråkiga” och enformiga i sitt bildspråk och de är ofta använda av tusentals andra personer, dessutom är ofta kvaliteten ett kritiskt moment som gör arbetet med bilden i post/redigering mer långsamt. För att hitta rätt sorts bild med rätt kvalitet och känsla är ofta ickelönsamt eftersom det tar så lång tid.

Gå en av mina kurser i foto och video

 

Statistik visar tydligt att bilder som är unikt tagna för det specifika ändamålet säljer mer via sociala kanaler än de som använder gratisbilder eller bilder köpta från globala bildbanker. Hela 83% av företagen som har en unikt utformat mediebildbank upplever ökad försäljning efter de tagit beslut om att anlita en professionell fotograf för att skapa material proaktivt under året för dem så de ständigt har nytt material att använda.

Vill du också skapa bättre material som målgruppen och följarna älskar? Hör av dig till mig så berättar jag mer. 

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 15 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Hon har den högsta utbildningen en fotograf kan ha. Både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera.
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna En Kommentar

Lämna en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LÄS ÄVEN

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.