Kvinnas händer full med småpengar

Din hälsa är viktigast!

Alltid lätt att vara efterklok.

Har du någon gång burit något som du vet egentligen är för tungt för dig och att det här kommer kroppen att ta stryk utav? Det var precis det jag gjorde under ett fotouppdrag i Stockholm. Men det är ju lätt att vara efterklok och då är det ju försent tyvärr.

Jag klarade av att arbeta hela den dagen utan problem men blev helt sängliggandes dagen efter och en vecka framåt.

 

Var rädd om din kropp och hälsa

Jag vill med det här inlägget påminna dig om att var rädd om din hälsa du har bara en hälsa och en kropp. Är man inte rädd om den kan det bli dyrt. För mig vid det här tillfället så blev jag inkapabel att jobba i drygt en vecka för att det gjorde så ont. det var inte förrän en kompis sa åt mig på skarpen att gå till en som hjälper dig med ryggen nu! Medan jag gick ock tänkte det går över snart. Vilket det kanske hade gjort men jag lyssnade i alla fall på min vän och ringde Danny Vingehag på Ergonomi Center om hjälp.

Han fixade en akut tid till mig samma dag som jag är oerhört tacksam för. Dagen efter var jag en helt ny människa jag kunde gå igen det var helt otroligt. Så jag kan varmt rekommendera att har du ont i kroppen någon muskel eller så och behöver hjälp så ring Danny!

 

Dry Needling

När jag ändå håller på och rekommenderar så kan jag rekommendera Naprapat Daniel Ringh  vid Kopparhälsan som jag gick till året innan när jag också hade värk i kroppen efter att ha haft en intensiv fotograferings och redigerings period. Den gången testade jag Dry needling som också fungerade, jag hade en annan sorts värk den gången men båda var pga att jag är otränad. Så om jag har lärt mig något så borde jag träna, om jag skall orka arbeta som fotograf och redigera bilder i några fler år framåt.

 

Egenföretagare eller solopreneur

När man är egenföretagare så är ju ens hälsa det viktigaste man har för utan den så kan man ju inte arbeta, så enkelt är det. Arbetar man inte så kommer företaget sakta men säkert att försvinna det är ju ett faktum. Och det vill ju ingen så klart eller hur! Just därför är det kanske extra viktigt för oss egenföretagare att ta vara på vår kropp och hälsa. Är du inte tränad i din kropp så kan det stå dig väldigt dyrt inte bara med naprapat och kiropraktor räkningar men också i att du inte kan utföra ditt arbete som vanligt. Så jag uppmanar både dig och mig själv till att börja träna jag behöver träna upp min bål och ländrygg det är vad som tar mest stryk hos en fotograf du kanske behöver lägga lite extra krut på någon annan muskel beroende på vad du gör mest om dagarna.

 

kropp och hälsa Kvinnas händer full med småpengar och sedlar

 

Hur kom det sig då att jag gjorde illa mig i ryggen?

Vid just det här tillfället så var det att jag ville ha en annan fotovinkel.

Jag ville helt enkelt ha en anan fotovinkel! Vad gör man inte för konsten liksom! 🙂

Jag önskade att jag hade möjlighet att komma lite högre upp än där jag stod.  Vi var mitt i Stockholm så jag kunde inte använda mig utav min DJI drönare just här tyvärr, annars hade det vart ett klockrent val. Jag hade ingen stege med mig men hade ett berg bakom mig som kunden tyckte vi kan väll klättra upp där och se om det blir en bättre fotovinkel?

 

Vi klättrade upp på ett litet berg.

Sagt och gjort jag tar min alldeles för tunga kameraväska med på tok för mycket saker i som jag i just det här fallet inte behövde uppe på berget, som min laptop och extra Profoto A1 blixtar etc. funderade i några sekunder om jag skulle lämna saker i bilen men det var inte min bil och vi var i Stockholm så ville inte lämna sakerna liggandes där heller…. så bar drygt 20 kg fotoutrustning på ryggen.Kropp och hälsa Hälsosam fotograf med sin kameraväska

 

Jag är så otränad- det är pinsamt.

Tänk dig nu att jag som är oerhört otränad skall klättra upp för ett halt berg (det hade regnat dagen innan) med 20kg på ryggen, jag var tvungen att gå väldigt framåtlutad för att inte ens trilla bakåt pga tyngden.

 

Planera din fotografering

Jag var ute på ett fotouppdrag där mina förutsättningar ändrades mot vad jag hade planerat från början. Hade jag haft en annan kameraväska med min fotoutrustning i så hade detta säkert inte hänt. I alla fall inte då men troligtvis vid ett annat tillfälle, eftersom jag ändå fortfarande är otränad.

 

Fotograferade från soluppgång till solnedgång

Jag var ute med min foto uppdragsgivare i Stockholm och fotograferade under en hel dag, vi träffades innan solen hade gått upp och åkte hem efter att solen hade gått ned. Vi nyttjade alla dygnets soltimmar till max, för att få bästa ljus på de fotoobjekt som skulle förevigas.

 

Magiska bilder!

Som tur är blev det magiska bilder kanske inte just de från berget men många av de andra jag fotograferade den dagen blev kanon bra. Så jag är nöjd med min fotodag och fotoinsats i alla fall.

Ta hand om dig!

/Helen

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 15 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Hon har den högsta utbildningen en fotograf kan ha. Både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera.
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna En Kommentar

Lämna en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LÄS ÄVEN

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.