Drönar vy över ett arbetsfält

Drönarfotografering/filmning

Söker du en drönarpilot?

Letar du efter en drönarpilot i Västerås och Västra Mälardalen? Då har du hittat rätt. Jag finns tillgänglig för olika drönar uppdrag både inom stillbilds fotografering och filmning. Med hjälp av drönaren kan vi tillsammans skapa det där lilla extra som får dina kunder att säga Wow, eller genom vissa drönar tjänster göra ditt jobb mycket enklare.

 

Låt mig bli din drönarpilot och förverkliga din foto eller filmvision med mina drönare!

 

Drönarpilot drönare

Vilken DJI drönare är bäst?

Det finns inget som säger att den ena drönaren är bättre än den andra eller jo kanske om man kollar på de tekniska möjligheterna så klart. Mycket ligger i drönarens kamera och vad du kan skapa med den vilken högupplösning och kamerans ljuskänslighet i mörkare flygsituationer. Jag arbetar oftast med en DJI Mavic Pro 2, drönare.

Jag har en DJI Phantom 4 Pro, DJI Mavic 2 Pro och en DJI MIni 2

 

Varför Drönar bilder?

Du har lite fler möjligheter till olika sorters bilder med drönare. Bara för att du kan så behöver man inte gå så jätte högt upp för att få ett lite annorlunda foto perspektiv med en drönare som jag inte skulle ha kunnat göra utan drönaren. Förr (Läs) 6 år sedan så klev jag upp på stegar och på hustak för att få ett annat perspektiv på mina bilder idag skickar jag upp en drönare så mycket smidigare, och snabbare och kanske lite säkrare för min del också :).

 

Flygbilder

Genom bilder eller film från mina drönare kan du få en ny synvinkel på ett objekt eller en plats. Du kommer åt platser du annars inte hade kunnat få en överskådlig bild över. Fungerar bra för nybyggnationer, event, tomter, lantjordbruk, skogs inventering ja listan kan göras lång för smarta användningsområden. Har du ett projekt som kräver fotografering under en längre tid så kan jag lösa det smidigt med hjälp av drönaren.

 

Flygfilmer

En flygfilmning passar bra som orientering eller för att visa vart du befinner dig. Det passar perfekt för Takinspektioner det är många fastighetsbolag som har fått upp ögonen för hur en drönare kan assistera deras arbete med att göra det snabbare och säkrare för deras anställda.

 

Företagsfilm

Du kan också använda en kort sekvens från en drönar filmning som ger lite mer krydda och känsla till din presentations film om dig och ditt företag.

drönarpilot 
Drönarbild över Kiviksgård i Skåne

Flygsäkerhet och tillstånd

Jag flyger inte högre än 120m eller inom kontrollzoner utan att jag har fått godkännande. Jag skickar alltid in bilderna och filmerna för granskning hos Lantmäteriet och det brukar ta cirka en vecka innan jag får besked. Säkerhet är mycket viktigt för mig så att du som kund kan känna dig trygg med ditt val av drönar pilot. Jag innehar självklart också de försäkringar som behövs för att flyga drönare.

 

Flygfoto och filmning med drönare

Jag kan fotografera och filma alla tänkbara föremål, event händelser och upplevelser. Drönarfoto är ett enkelt och säkert sätt att visa en bra översikt av ett område som annars kan vara mycket svårt att se, t.ex en mäklare som vill visa ett fantastiskt läge. Eller höghöjds inspektion av vindkraftverk. Bara din och min fantasi sätter gränserna till vad vi kan åstadkomma tillsammans. Låt mig hjälpa dig att förverkliga din foto eller film vision!

Drönarpilot drönare

Drönarens användningsområden!

Det finns massor av olika användningsområden som en drönare kan vara mycket behjälplig. Jag listar några men det finns så klart många fler möjligheter också! Så det är bara du hör av dig till mig om du kommer på ett annat sätt som skulle kunna underlätta det för just dig i din verksamhet.

 

Företagsreklam gjord med drönare

Genom att använda flygbilder och flygfilmer i din marknadsföring så ger du kunden ett nytt perspektiv på vart du finns rent fysiskt men även på vad du arbetar med/producerar. Det ger lite extra finess till dina videos för din hemsida och sociala media. Det är ett smidigt sätt att ta grupp bilder med om du har samlat alla på företaget vid en konferens eller företags event. 

 

 Mäklare älskar drönare bilder

Mäklare ser så klart många fördelar med att använda flygbilder för att sälja sina objekt. Kunden får ett br a och överskådlig vy över huset/gården. Det är enkelt att visa på närhet till vatten och skogsgläntor etc. med en flygbild.

 

Privatbruk- ett flygfoto på ditt hus

Det blir allt vanligare att man som privatperson vill ha en vacker bild på sin fastighet både den inne i stan och sin sommarstuga. Det blir vackra minnen att ha på väggen inne i vardagsrummet det är också vanligt att jag får uppdrag att fotografera en fastighet som sedan skall bli en present till den som bor där. Som fotograf med både Gesällbrev och Mästarbrev i fotografi vet jag vilken tidpunkt på dagen som blir bäst för fotografering för just din fastighetsfotografering.

 

Byggföretag har stor hjälp utav drönarbilder

Hjälper byggföretag och plåtföretag med bilder och filmer som de använder i syfte som inspektion av hustak och andra höga byggnader. Men även i deras marknadsföring på deras färdiga projekt för att de i sin tur kan stoltsera deras arbete och få in fler liknande uppdrag.
Jag är ofta iväg på byggplatser där jag bär hjälm och annan bruklig klädsel för att jag skall få vistas på platsen där jag fotograferar både pågående och färdiga byggprojekt för dokumentation av fortlöpandet av nybyggnadsprojekt. Jag har självklart ID06 legitimation.

 

Marknadsföringsmaterial som skapar Wow effekt.

Jag hjälper er gärna med försäljningsmaterial som du kan använda på er hemsida eller reklambroschyrer. Du kan enkelt visa på den vackra utsikten som du har från översta våningen eller takterrassen, som hjälper dig att sälja huset/lägenheterna innan du ens har byggt huset.

Drönarpilot drönare
Höghöjd inspektioner med drönare

Med mina DJI drönare kan jag enkelt hjälpa till med besiktning av vindkraftverk och andra saker som har mycket hög höjd. Med hjälp av att göra inspektionerna med drönare så sparar ni både tid och pengar. Drönaren ersätter era traditionella, dyra tekniker som klättrar upp eller åker i skylift. Det blir även säkrare för din personal.

 

Jordbruk och lantbrukare använder ofta drönare idag.

Med drönarens hjälp kan vi tillsammans enkelt kolla dina åkrar. Både via film och stillbilder. Du kan med drönarens hjälp inspektera dina marker, kolla efter flyghavre, see över boskapsstängsel etc. En jordbrukare jag känner räknar in sina kor varje kväll med hjälp av en drönare, så allt är möjligt. Frågan är hur kan en drönare underlätta det för dig och ditt företag? Jag kommer gärna till dig och pratar igenom vilka möjligheter som finns och se vilka behov ni har.

 

Skogsägare och Markägare har stor nytta utav drönare

Att använda drönar filming är super effektivt vid försäljning utav stora skogsområden, kunden kan då enkelt see hur skogen mår precis nu.

Har det precis vart en storm över dina marker? Jag kan komma och göra en skadekontroll, där du enkelt och snabbt får en överblick över hur dina marker ser ut i dagsläget.

Drönarpilot drönare
Tillstånd och säkerhet

Säkerhet är viktigt för mig jag flyger aldrig över folkmassor eller djur såvida det inte ingår i foto och film uppdraget. Känner jag att det inte är säkert så kommer jag att säga till så får vi ta flygningen en annan dag så att jag kan garantera säkerheten för alla inblandade både personer och egendom. Jag innehar självklart alla försäkringar som krävs när man flyger drönare och som drönarpilot.

 

Drönar foto och regler för att få flyga

Jag har självklart de drönarkort som krävs av Transportstyrelsen för mina drönar flygningar. Jag har följande drönarkort A1, A2 och A3.

Jag följer så klart de lagar och regler som gäller för vart jag får och inte får flyga med mina drönare. På vissa områden så får jag bara flyga under vissa klockslag eller veckodagar andra får du flyga bra du har kontakt med flygtornet hela tiden om du är i närheten utav en flygplats. Självklart har jag koll på detta så du slipper.

Behöver du inte bilder högre upp än 50 meter så får jag nästan ta bilden när jag själv önskar förutom om det är i närheten av skyddsobjekt och helikopter platta tex då får jag inte ta bilden alls. Men dessa lagar och regler håller jag koll på. Jag ser även till så att du får utskänkningstillstånd från Lantmäteriet.

 

Vill du boka en drönarpilot?

Har du funderingar eller frågor om du är i behov utav en drönarpilot eller ej så är det bara du bokar en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans går igenom vad din verksamhet och vad jag kan hjälpa dig med.

 

KONTAKTA Helen Shippey
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Drönarpilot baserad i Västerås, Västmanland som reser över hela Sverige på drönar uppdrag i sin Dethleff husbil.

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 15 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Hon har den högsta utbildningen en fotograf kan ha. Både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

LÄS ÄVEN

barn ute i skogen bland löv

Hur fungerar en familjefotografering?

Funderar du på att föreviga din familj med lite familjebilder? Med en familjefotografering fångas äkta känslor mellan människor och ni får vackra och personliga bilder som speglar just er familj.

Mästarbrev i Fotografyrket

Hur går det till när man tar sitt mästarbrev?

Det finns inget stopp för den kontinuerliga inlärningsprocessen inom fotografi. Det är ett område som kräver att utövare fortsätter att uppdatera sina färdigheter med den senaste tekniken och trenderna. Det

UAS pilot tjej som styr en drönare

Hur blir jag drönarpilot?

Jag tänkte berätta för dig i några korta steg hur du blir drönarpilot i Sverige men ditt drönarkort gäller över hela Europa.   Som drönarpilot i Sverige & EU behöver

Fotokomposition Män ligger och vilar på en bänk

Börja med gatufotografering

Gillar du gatufotografering? Gatufotografi eller street photography handlar om att fånga spontana ögonblick av människor i offentlig miljö. Personligen älskar jag gatufotografering då man verkligen får tillfälle att använda sin

Helen Shippey Professionell fotograf gesällbrev Västerås Eskilstuna

Mentorskap i fotografi

Söker du efter en Mentor i fotografi? Söker du en Mentor för att driva ditt fotograferande till nästa nivå? Jag har, som du kanske är medveten om, under 10 års

Utbildad Drönarpilot Västerås Eskilstuna Örebro Helen Shippey Stockholm

Storytelling även kallat bildbank

Stärk ditt varumärke med en egen bildbank Stärk ditt varumärke genom unika bilder. Dina bilder du visar upp berättar vem du och ditt företag är, så ta en funderare på

porträttfotografering en man och en kvinna i sin frisör salong Hårman

Arboga Kommuns – Ambassadörer

Är du en Arboga Ambassadör? Jag älskar att föreviga människor i deras egna miljöer. Så när jag fick uppdraget att fånga Arboga Ambassadörer så kändes det så rätt för mig.

Körsbär med svart bakgrund

Putsa kamerans kontakter på ditt objektiv

Objektiv kontakterna behöver också göras rent ibland Mitt objektiv klarade inte av autofokus längre- panik! Jag träffade en fotograf kollega, Magnus Larsson från Köping och berättade lite förtvivlat att mitt

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.