Drönarfoto

av Helen Shippey

Plötsligt blev det mycket enklare att få fantastiska flygbilder - Drönare!

Drönarbilder och drönarfilm eller flygbilder som en del säger, ger en helt ny dimension till företagets bildbank. Här är också möjligheterna enorma eftersom bildmaterialet kan kombineras med stillbilder eller videoproduktion där de tillsammans skapar en helhet. 

Drönarbilder väcker stor uppmärksamhet i sociala medier, på hemsidor och i andra sociala media mediekanaler vilket gör dem till en eftertraktad fototjänst. Vi rekommenderar att ni lägger till ett drönarpaket när ni bokar en fotografering, en ny  stillbilds bildbank eller en videoproduktion för att ni ska få så mycket bredd som möjligt i ert bildmaterial. 

Flygfoto

Stillbilder från hög höjd väcker stor uppmärksamhet, speciellt efter de redigerats med samma färgprofil som era övriga stillbilder. På så vis passar allt ihop och skapar en helhet till din företags bildbank.

Drönarfilm

Video kan användas på en rad olika sätt, allt från att visa ett projekt, ett område eller något större till att filma en helhet eller snabbare sekvens som behöver mer variation, allt kan anpassas till din hemsida och sociala media plattformar.

Stillbild & film

Kombinationen av flygbilder och drönarfilm till dina sociala medier är oslagbart. Speciellt när de kompletteras med en stillbildsfotografering. På så vis får du en större bredd till din bildbank.

Drönar bild över Västerås Golf Klubb

Säker drönar flygning

Var ute i god tid om du önskar boka en drönarflygning.  I vissa fall krävs det nämligen en del förberedelser innan man kan får flyga med drönaren, en del städer har infartsvägar för kommersiella flyg och de har alltid förtur i luftzonerna. Utöver det finns det en rad olika bestämmelser som drönarpiloten måste förhålla sig till för att säkerställa att de framför drönarflygningen riskfritt.

Drönar regler 

I större städer så som Stockholm så finns där speciella registreringar som måste göras innan en drönarflygning får äga rum. En del av de registreringarna kostar också att införskaffa. Därför är det viktigt att ni planerar er produktion tillsammans med Shippey så vi kan säkerställa att allt går att genomföra på det bestämda datumet.

 

Det finns också en del saker att tänka på när det kommer till drönarflygning, däribland får vi inte flyga över folksamlingar och vi får normalt inte flyga på ett sätt som gör det möjligt att identifiera människor från bilderna. 

Då krävs deras medgivande. Men alla dessa komplexa regler har vi koll på och behövs något så kommer vi meddela det till er. På Shippey filmar vi och fotograferar dagligen med drönare. Dels för att ge kunderna ett större utbud i deras mediebibliotek men också för individuella projekt för stillbild eller videoproduktion.

 

Takinspektioner

Är du fastighetsskötare så är det oerhört tids och pris effektivt för dig att anlita Shippey till att göra dina takinspektioner med drönare. Har du frågor så hör av dig så kan vi diskutera hur Shippey kan hjälpa dig allra bäst om du vill ha stillbilder eller filmer eller båda. Boka Shippey för en takinspektion.

Här kan du läsa lite mer om vad för slags drönar uppdrag Shippey kan hjälpa dig med.

UAS pilot tjej som styr en drönare

Upptäck världen ur ett helt nytt perspektiv med flygbilder

Du sitter på idéerna och vi på drönartekniken och kunskapen att få ditt projekt att ”flyga”, så hör av dig så berättar vi om lösningarna.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.