Golf spelaren Henrik Stenson i Dubai på en golfbana

En dag med sportfotografen

Som sportfotograf kan dagarna se väldigt olika ut

Som sportfotograf kan dagarna se mycket olika ut beroende på vad det är för kund och vad för typ av bilder som önskas samt vilken sport det gäller. 

Fånga unika golfbilder

När jag arbetar som sportfotograf för just golf är det viktigt att man som fotograf tar hänsyn till golfspelet och redan från början har koll på hur golf spelas. 

Det är också en fördel att ha koll på hur golfbanan ser ut för att kunna planera vart man ska stå för att få bästa möjliga sportbild. 

En del av mina kunder har redan i förväg valt att de vill ha en skyline eller en stor reklamskylt i bilden tillsammans med spelaren.

För att uppnå deras önskemål får spelaren följas under spelandet och det gäller att använda rätt objektiv och hitta rätt plats för att det ska bli bäst. Eftersom det inte går att påverka vart spelaren hamnar på golfbanan hamnar de inte alltid där det skulle bli bäst bild, men med rätt planering och erfarenhet går det alltid att få till en bra sportbild. 

Spotfotograf Helen Shippey fotograferar golfproffset Rory McIlroy i Dubai

Det är också viktigt att tänka på väderstrecken och ha koll på vart solen står beroende på vad för sorts bilder som ska tas.

Du som sportfotograf måste också vara uppmärksam på din omgivning på golfbanan så att du inte stör golfspelaren. Precis som vi som fotograferar, är de där och gör sitt jobb och vill inte bli störda under deras runda. Därför är det viktigt att man som sportfotograf har koll på hur sporten fungerar och lär sig när det inte stör att fotografera.

Sportfotograf -Chip spel från bunker i Dubai

Kunskap om golfbanan är väldigt viktig och hjälpsam i planeringen av vart bilden på golfspelaren ska tas. Med erfarenhet lär man sig hur långt spelarna slår och vet på ett ungefär vart de hamnar på exempelvis deras andra slag och man kan då planera för nästa bild.

Erfarenhet och planering

För det mesta följer man flera spelare så det gäller att vara noga och kolla spelschemat när alla spelar, för att beräkna vilka hål det är möjligt att fotografera vid för att lyckas få alla på bild. Det är alltså en del man behöver tänka på för att inte missa något och för att få rätt bild på rätt person som kunden efterfrågar. 

Jag har alltid ett informationsmöte med kunden på morgonen, där jag frågar vad som är viktigast att fokusera på under dagen och vad de önskar dagens bild ska vara. Då vet jag vad jag behöver fokusera på och vad jag ska skapa. 

Bildleverans från ett sportfotograferings event

I slutet av dagen ger jag kunden upp till 10 bilder som de har att välja på med det temat som de önskar. Resterande golf bilder som jag tar under turneringen levererar jag när turneringen är slut, så kunden enkelt kan titta igenom senare för deras egen användning.

Mina kunder har olika tankar och idéer kring vilka sorters bilder de vill ha på de olika golf spelarna. 

En del vill ha så man ser reklamen på golfspelarens vänsterarm, en del vill att bakgrunden ska ha företagets sponsor skylt väl synligt och några vill ha en fin naturskön bakgrund bakom spelaren. Det gäller alltså att ha tungan rätt i mun, planera noga och hoppas på att golfspelaren hamnar där du önskar!

Är du intresserad av att läsa hur jag arbetar när jag fotograferar rally? så kolla in det här.

Boka din sportfotograf

Vill du jag skall föreviga ditt event så boka mig gärna.

:heavy_multiplication_x:Shippey är en byrå- företagsleverantör för foto, video och drönarbilder i världsklass. 

-️Beställ nya bilder till sociala medier
-️Beställ drönarbilder/videos
-Beställ videointervjuer

KONTAKTA OSS
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Sportfotograf med bas i Västerås men reser frekvent internationellt till olika golfturneringar!

Sportfotograf -PGA Golf players. Henrik Stensson Rory McIlory
Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 15 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Hon har den högsta utbildningen en fotograf kan ha. Både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera.
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna En Kommentar

Lämna en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LÄS ÄVEN

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.