Fotokurs Kvinna med kamera i handen

Fotokurs- privatlektioner

Privat fotokurs i Västerås

Vill du lära dig hantera din digitala systemkamera bättre?

Funderar på vad bildkomposition är?

Kanske vill du lära dig fotografera människor, natur och/eller landskaps bilder?

Kolla in mina fotokurser jag har i Västerås!

Fotokurs Fotograf Helen Shippey i Västerås

Skräddarsydd privat fotolektion

Varför inte boka en skräddarsydd privatlektion inom fotografi?

En fotokurs med fokus på vad du själv vill lära dig är ett mycket effektivt sätt att utveckla ditt fotograferande med din egna digitala kamera. Jag lär ut allt från kamerans grundinställningar, bildkomposition till ljussättning för porträtt. Du kan finna många olika fototips på min blogg under kategorin fototips som jag uppdaterar hela tiden.

Fotolektion med hands on inlärning

Allt finns egentligen på youtube att tillgå inom foto, men jag förstår att det är skönt att ha någon bredvid dig som du kan ställa dina fotofrågor och få svar på en gång.

Jag säger dock inte att jag kan allt inom fotografi men jag har stor erfarenhet och vet vart jag skall börja leta efter svaret om jag går bet på en fotofråga.

Fotokurs privatfotokurs i Västerås

Fotolektion utomhus i Västerås med omnejd

Fotolektionen hålls utomhus i naturen i Västerås eller hemma hos dig beroende på vad du vill vi fokuserar på för fotokunskap.

Vi har fotokursen i Västerås med omnejd om vi inte kommer fram till något annan bra fotoplats tillsammans. Som passar just det du vill lära dig inom foto. (om fotokursen inte hålls i Västerås kan det tillkomma kostnad för resa, men det diskuterar vi fram tillsammans)

Fotokurs Fotograf håller i en fotokurs i Västerås

En fotokurs på din fotonivå

Fundera på vad du vill bli bättre på inom foto så kan vi koncentrera oss på det. Känner du att du inte riktigt vet så är det ofta en bra början att börja lära sig grunderna i foto och de olika inställningarna man kan göra i kameran och dess relation till varandra.

Sedan efter ett tag så kommer du oftast fram till vilken foto genre som du tycker är roligast. Ibland är det bra att inte ha alla svaren utan bra att testa sig fram att ta kort på allt möjligt.

Du kommer att känna när du har roligt med kameran och när du inte har det, då får du reda på vad du gillar att fota allra bäst. När du får den där känslan av fotolust och inte vill sluta fotografera. Då vet du den här foto genren är för mig.

Mina fotokurser planerar jag utefter din egna fotokunskaps nivå. Sä är du nybörjare så utgår jag från det, har du fotograferat mycket och vill lära dig mer om belysning med blixtar etc så skapar vi en fotokrus med fokus på det.

Fotokurs privat fotokurs lektioner i Västerås
Slutartid 0,3 sek F 14 ISO 320 Använt ND filter

Hur en fotokurs kan se ut

Hör av dig via mejl eller telefon till mig om vad det är du är intresserad av att lära dig mer utav inom fotografi. Jag återkommer med ett skräddarsytt förslag till din egna fotokurs.

Fotokurs exempel

Exempel på fotokurs privatlektioner
– Kamerans grundinställningar -vad är ISO, Bländare, Slutartid 
– Ljusmätning och exponering 
– Bildkomposition
– Porträttbilder (med naturligt ljus eller blixt)
– Gruppbilder
– Landskap och naturbilder
– Studio blixtar hur fungerar det hur skall man tänka hur ljussätter man

Pris 2 timmar: 2,500 kr (inkl. moms) 
Pris 4 timmar: 4,400 kr (inkl. moms) Halvdag (går inte att dela upp i två fotokurs tillfällen)
Pris 6 timmar: 6,500 kr (inkl. moms) Heldag (går inte att dela upp i två fotokurs tillfällen)

Priserna gäller om vi är i Västerås, Västmanland.

OBS! Ta med en kompis och din vän går med för 50% av priset när ni bokar och går fotokursen tillsammans.

Fotokurs Västerås två tjejer som fotograferar med digitalkamera

 

Boka din fotokurs!

Boka din fotokurs genom att skicka ett mejl till mig så klurar vi ut en tid som passar oss båda för din fotokurs. Vi kan boka in både dag och kvällstid eller helg. Vad som passar bäst är mycket beroende på vad du vill lära dig, vilken tidpunkt på dagen som passar bäst för att fotografera just det. Mejl: hey@shippey.se

Ser fram emot att ha med dig på en av mina fotokurser snart!

 

Lite om mig som håller i din fotokurs

Jag heter Helen Shippey och är från Köping, Västmanland. Har bott utomlands i 18 år i 5 olika länder. Jag utgår numera från Västerås till alla mina fotouppdrag.

Min professionella fotokarriär började i Egypten 2007.

I över 8 års tid har jag utfört fotokurser runt om i Världen. Jag höll i fotokurser i Dubai, F.A.E. i många år. Nu sedan 4 års tid har jag fotokurser i Sverige med utgångspunkt från Västerås, Västmanland. Jag innehar både Gesällbrev och Mästarbrev inom Fotografiyrket.

När jag inte har fotokurser så hjälper jag företag med att skapa varumärkesbyggande bilder som berättar vad de står för och vad de gör. Bilder behöver berätta en historia, mitt jobb är att skapa bilder som gör just det.

Fotokurs Västerås Helen Shippey Professionell fotograf gesällbrev Västerås Eskilstuna
Tackar min mamma som var med och tog den här bilden på mig med sin Iphone7.

 

Vad innebär det att ha Gesällbrev & Mästarbrev inom fotografiyrket?

Mästarbrev är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke, det garanterar förutom stort yrkeskunnande och erfarenhet även pålitlighet som hantverksföretagare. Här kan du läsa mer om vad som krävs för att få Mästarbrev certifikat. Det finns även ett Mästarbrevs register på alla i Sverige som innehar Mästarbrev inom sitt hantverk. Jag är hittills den enda fotografen med Mästarbrev i Västmanland.

Att inneha ett Gesällbrev innebär en kvalitetsgaranti att du kan din profession, som i mitt fall är Fotografiyrket. Som kund eller anställande företag kan du vara säker på att en hantverkare med Gesällbrev är väl insatt i yrket vilket de visat bland annat genom sitt Gesällprov. Här kan du läsa om vad som krävs för att få ett godkänt Gesällbrev.

Vad några kursdeltagare har tyckt om mina fotokurser.
Fotokurs deltagar recensioner Västerås

KONTAKTA Helen Shippey
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 15 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Hon har den högsta utbildningen en fotograf kan ha. Både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lämna En Kommentar

Lämna en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LÄS ÄVEN

Lång exponering av vattenfall i Norge

Vikten av ett media kit på er hemsida

Klurat över vikten av ett media kit på er hemsida? Har du någon gång funderat över att ha en undersida med samlade material som gör det lättåtkomligt för media, underleverantörer

Hund på en soffa

Lyckas med djurfotografering

Hur lyckas du med djurfotografering? Många som har husdjur ser djuren som en del av familjen och det är därför vanligt att man vill föreviga familjemedlemmen på bild. Att fotografera

Shippey levererar foto, drönarbilder och video i västerås, köping och mälardalen

Lek med slutartider i din kamera

Roligt att leka med slutartider med din kamera Du lär dig bättre när du har roligt. Därför vill jag uppmuntra dig till att gå ut och lek med slutartider. Träning

Bildbank Två killar på promenad i en backe bildbank

Egen företags bildbank

Din hälsa är viktig lika så en egen bildbank Visst kan du hålla med om att din hälsa är viktig för ditt välbefinnande det är även en egen bildbank för

Fototips Porträtt på ett barn

Fototips- Låt det regna inomhus

Här kommer fototips om hur du får det att regna Tänkte ge dig mitt fototips om hur du får det att regna inomhus. Vi vill så klart inte ha hål

fotograf i västerås

Jobba som fotograf – Hur funkar det?

Hur är det att arbeta som fotograf? Många har frågat mig hur det är att jobba som fotograf i Västerås, Sverige och Världen? Svaren är givetvis många, men jag ska

polariseringsfilter En man och ett barn fotograferar soluppgången och fångar solflimmer

Jag använder polariseringsfilter

Behöver man ett polariseringsfilter? Du behöver ett polariseringsfilter av två skäl: Det första skälet är att se igenom reflektioner. Detta är faktiskt dess huvudsakliga jobb – att se igenom reflektioner

Fotograf och fotomodell in action på ett hustak i Dubai

Vad gör en bra fotograf på jobbet?

Har du en dröm om att bli fotograf? I så fall är den här artikeln något för dig! I dagens värld är fotografering en mycket populär hobby. Men vad gör

Tidningsomslag på President Donald Trump

Tidningsomslag med Donald Trump

Fotograferade för ett tidningsomslag med Donald Trump Jag fick uppdraget att fotografera en presskonferens där Donald Trump skulle inviga en golfklubb som bär hans namn, Trump International Golf Club. Bokat och klart i kalendern

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.