HITTA TILLBAKA TILL FOTOGLÄDJEN?

HITTA TILLBAKA TILL FOTOGLÄDJEN?

Vi har ofta fått frågan ”Hur gör man när fotoglädjen försvinner?”. Du känner säkert igen dig i perioder när du tycker att när allt är fotograferat finns det inget kvar. Denna fråga har vi ställt till oss själva tidigare också men det finns ett enkelt råd vi fick en gång.

Vi ger 3 enkla tips nedan hur du kan tänka för att hitta tillbaka till glädjen att fotografera.

Företagsfotograf Helen Shippey i Västeråa

TIPS 1 - ANVÄND BARA ETT OBJEKTIV

Genom att du bara får använda ett objektiv så blir det automatiskt att du får vara mer kreativ. Du kanske måste byta vinklar, stå på andra positioner och på så sätt tar du kanske samma bild fast på ett helt nytt sätt. Att ändra till detta mindset har inneburit att vi hittat bättre bilder än vad vi först tänkte oss. Ibland kan för många alternativ faktiskt minska kreativiteten och bidra att man blir lat. 

Företagsfotograf Helen Shippey i Västerås

TIPS 2 - FOKUSERA PÅ BARA EN FÄRG ELLER ETT OBJEKT NÄR DU FOTOGRAFERAR.

Om du ska ut på en fotopromenad kan du fokusera på att hitta t.ex: att bilden ska innehålla orange eller att dina bilder ska innehålla ett visst objekt t.ex: hänglås. På så sätt komponerar och skapar du bilder du kanske inte skulle ha tänkt på annars.

För oss har detta knep verkligen utmanat oss att tänka i helt nya banor. Är det något foto verkligen är, så är det en utmaning och för oss en livsstil att vara kreativa.

Företagsfotograf Helen Shippey i Västerås

TIPS 3 - ABSOLUT VIKTIGASTE FOTA MED ANDRA FOTOGRAFER!

Att fota med andra fotografer gör att du vidgar din vyer och att du också kan brainstorma fram annorlunda roliga fotoprojekt eller vara kreativa med dem du gillar. Att prova nya saker är inte farligt utan bara en större utmaning. Du får självklart hänga med oss på våra fotoprojekt som vi oftast har i ett vackert landskap eller mitt i den grönskande skogen.

Att vara med andra likasinnade fotografer har för oss inneburit många nya tankar & idéer. Som du vet blir man aldrig fulländad - det finns hela tiden mer saker att lära sig. Det som är bra att även om man är rutinerad eller amatör kan man hela tiden lära av varandra.

två tjejer som fotograferar med Canon digital kameror i Örebro under ledning av fotograf Helen Shippey

Vill du bidra till ämnet?

Lämna ett svar

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Företagsfotograf Helen Shippey

Om mig

Hej!
Jag heter Helen älskar att skapa och gärna då dela med mig utav det jag skapar både med mina kameror och drönare.

Häng med mig på mina fotouppdrag. 

Du kan kalla mig Shippey, de gör mina vänner!

Annonslänkar

Innehar; Gesällbrev i Fotografyrket

Medlem