GARY PLAYER – GOLF LEGEND

by Helen Shippey
9 views

Lite nervös

Det är inte ofta jag är nervös när jag fotograferar men när jag träffade en av mina egna idoler så blev jag lite nervös skall erkännas. Men allt var klart på 5 minuter.

Presskonferens

Jag befinner mig på Emirates Golf Club under Omega Dubai Desert Classic golf turnering i Dubai, F.A.E.. Golflegenden Gary Player var på plats och hade en presskonferens som jag var där för att dokumentera.

Tidningsomslag

Det var då jag passade på att stjäla honom i några minuter mellan hans TV-intervjuer för att ta hans porträtt som sedan blev ett tidningsomslag i en populär golftidning i Mellanöstern.

Våga fråga

Ni förstår, jag var där för att fotografera Gary Players presskonferens åt min kund, Omega Watches som behövde de bilderna. Det andra var en bild jag tog genom att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och att jag vågade fråga om jag kunde få ta hans porträtt.

Jag hade inte någon kund till den bilden förrän jag visade den för en golftidning. Jag var dessutom den enda fotografen som hade den bilden, alla andra hade bara bilder från presskonferensen. Så det gjorde min bild mer unik i sammanhanget, men jag var nervös för att fråga honom.. tänk om han säger nej, för han var ju lite upptagen med bokade intervjuer etc. men är man lite om sig och kring sig som jag ofta är (de som känner mig kommer att hålla med här) så får jag den bilden jag vill ha. Men det gäller ju att man är snabb och effektiv vid sådana här tillfällen när en bild inte får ta för lång tid för då kommer du inte att få bilden och du får definitivt ingen andra chans.

Starkt solljus

Vi var utomhus i starkt solljus vilket är det sämsta tänkbara egentligen för att ta en bild på en person, det är ju som att fråga efter starka skuggor och panda-ögon i ansiktet. Men som tur är så fanns det några relativt lummiga träd i närheten så jag bad Gary att ställa sig inunder träden så att de gav honom en mjukare skugga från den starka Dubai-solen. Det gjorde ju också så att han kan titta med öppna ögon och inte kisa mot mig. Jag tackade Gary Player för bilden och gick direkt in till Golf Digest tidningen som satt i mediacentret på golfbanan där de har egna fotografer med sig, och berättade att jag hade en bild på Gary Player. De blev super imponerade och undrade om de kunde få använda bilden i nästa tidning!

Lärdom

Om det skall vara någon lärdom i den här upplevelsen så kan man ju säga att vågar du inget så vinner du inget! Jag hade lika gärna kunnat få ett nej och det hade vart pinsamt just då men hade gått över rätt snabbt, men jag hade även lika gärna kunnat fått ett Ja – vilket jag fick och då fick jag ett till tidningsomslag på kuppen för att ingen annan frågade. Vet inte om de inte vågade eller vad som hindrade dem?! Har du något som hindrar dig ibland? 

När gick du utanför din comfort zone senast?

/Helen Shippey

Företagsfotograf i Västerås!

You may also like

Leave a Comment

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med detta, men du kan välja bort det om du vill. Acceptera

Privacy & Cookies Policy