Hur ofta behöver man ny profilbild?

Hur ofta behöver man ny profilbild?

Man bör ta nya profilbilder vart andra år just för att man förändras och tro det eller ej vi blir äldre! Inte bara våra och andras barn utan vi också det är bara jobbigare att erkänna det. 🙂

Jag träffade förra veckan en kille som jag fotograferade profilbilder till för två år sedan och jag kände inte igen honom!

Ser du likadan ut idag som du gjorde när du tog din profilbild senast? Byter du frisyr och hårfärg så är det definitivt dags att uppdatera din profilbild så att de du kommunicerar med online som tex. via LinkedIn känner igen dig när ni ses IRL (In Real Life). Yngre människor förändrar sig dessutom lite mer än äldre gör på två år det var därför jag inte kände igen killen som jag fotograferat två år tidigare 🙂

Västerås tidnings artikel

Vilken sorts bild passar dig bäst?

Jag är en stor förespråkare för bilder tagna i miljö. Det jag menar då är att jag tar en bild på dig i din rätta arbetsmiljö där du passar in. 

Du har även mycket större chans att få dina pressbilder publicerade i större format om du är porträtterad i miljö jämfört om ditt porträtt har en vit eller svart bakgrund. Mest för att det inte blir lika visuellt roligt i en tidning att använda en stor bild med en 'tråkig'  enfärgad bakgrund. Så vill du ha chans att din story får mer  yta/plats i tidningar så rekommenderar jag alla dagar i veckan pressbilder/profilbilder tagna i miljö.

Se exemplet ovan här på Therese Eriksson som är filmare och ägare av Tuss Media, hade jag tagit den bilden på henne med en vitbakgrund i studio så hade hon garanterat inte fått en lika stor bild med i Västerås Tidning Business när de skrev om vad hon arbetade med. Oftast när tidningar använder sig av större bilder så är det också en längre artikel och det vill man ju alltid ha!

Play Video

Studio bilder.

Studio bilder att vara eller icke vara? Bilder med en enkel enfärgad bakgrund har sin plats det förstår jag och en del företag har företags policy att följa det förstår jag också. Så jag har gärna med mig min portabla pop upp bakgrund där du som kund kan välja svart eller vit bakgrund, eller frilagda bilder. Den är super enkel och smidig att ta med sig så det gör jag så gärna. Se min snabb video ovan som jag tog när jag var ute hos en kund i Köping och fotograferade deras personal som skulle ha vit bakgrund.

Jag kommer till er!

Jag kommer gärna till er och utför er företagsfotografering. Jag tar då med min mobila fotostudio till er och riggar på plats. Jag önskar då en yta som är ca ca 4×4 meter, gärna med bra takhöjd. Den är uppe och klar på mindre än 40 minuter.

Fördelen med att jag kommer till er är att det bara tar dina medarbetare ca 10 minuter sedan är de tillbaka och arbetar i verksamheten igen. Jag kan även passa på när jag ändå är på plats att fotografera lite verksamhets och miljöbilder till dig.

Porträtt av kille vid en rostig bakgrund
Fotograferat utanför Steam Hotell i Västerås

Porträtt trenden!

Trenden inom porträtt och pressbilder är just nu lifestyle eller miljöbilder som man också kan kalla dem. Då finner vi tillsammans en plats som passar dig och ditt varumärke. Det är viktigt att det inte är en missmatch mellan dit porträtt och ditt företags/personliga varumärke. Dina bilder skall hjälpa dig att förmedla ditt varumärke.

Vilka är ni?

När jag arbetar med dig och ditt företag så måste jag först få reda på; Vilka är ni? Vad står ni för? Vad har ni för värdeord? etc. det är många frågor som måste besvaras för att jag skall kunna hjälpa er på bästa sätt med att skapa rätt bild till just dig och ditt företag. Jag har beskrivit det lite mer här om hur fotograferingen går till.

Play Video

Varför är det viktigt med personalbilder?

Numera när vi är mer online än vi var för bara 5 år sedan med att vi mejlar och 'träffas' via olika sociala plattformar som LinkedIn etc. så är det ännu viktigare att vi har snygga porträttbilder för det är det din potentiella kund ser först och redan då bestämmer om de vill arbeta och handla av dig eller inte.

Din webbplats är en stor del av ditt företags varumärke. Det är ditt visuella skyltfönster med omvärlden dina kunder och då måste även dina bilder där vara varumärkesbyggande för din potentiella kund har en uppfattning om dig redan efter att de har sett din hemsida. Vet du idag hur dina kunder uppfattar dig efter att de har tittat på din hemsida?

porträtt av en ung man

Gruppbilder på dina medarbetare.

Gruppbilder är fina att ha med i verksamhets / årsrapporter och marknadsmaterial för mässor och till er hemsida. För att visa upp er styrelse och arbetslag.

Det är smidigt att passa på och ta gruppbilder i samband med en personalkonferens där alla är samlade. Då kan jag enkelt fotografera alla under samma tillfälle både individuella personal bilder och gruppbilder. Det passar bra för företag som har personal på många olika orter. 

Känner du att det är dags för dig att investera i uppdaterade personalbilder så är det bara du hör av dig till mig så hjälper jag dig jätte gärna.

Mejl: helen@shippey.se

Tel. 072 700 80 94

/Helen Shippey

Företagsfotograf i Västerås!

Gruppbild med människor i Dubai

Vill du bidra till ämnet?

Lämna ett svar

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Företagsfotograf Helen Shippey håller i Canon kamera och ler

Om mig

Hej!
Jag heter Helen älskar att skapa och gärna då dela med mig utav det jag skapar både med mina kameror och drönare.

Häng med mig på mina fotouppdrag. 

Du kan kalla mig Shippey, de gör mina vänner!

Annonslänkar

Innehar; Gesällbrev i Fotografyrket

Medlem