Profilbild hur en bild skall se ut Västerås tidnings utklipp

Hur ofta behöver man ny profilbild?

När behöver du byta ut din profilbild?

Man bör ta nya profilbilder vart andra år just för att man förändras och tro det eller ej vi blir äldre! Inte bara våra och andras barn utan vi också det är bara jobbigare att erkänna det. 

Jag träffade förra veckan en kille som jag fotograferade profilbilder till för två år sedan och jag kände inte igen honom!

Ser du likadan ut idag som du gjorde när du tog din profilbild senast? Byter du frisyr och hårfärg så är det definitivt dags att uppdatera din profilbild så att de du kommunicerar med online som tex. via LinkedIn känner igen dig när ni ses IRL (In Real Life).

Yngre människor förändrar sig dessutom lite mer än äldre gör på två år det var därför jag inte kände igen killen som jag fotograferat två år tidigare.

Vilken sorts profilbild passar dig bäst?

 

Jag är en stor förespråkare för bilder tagna i miljö. Det jag menar då är att jag tar en bild på dig i din rätta arbetsmiljö där du passar in. 

Du har även mycket större chans att få dina pressbilder publicerade i större format om du är porträtterad i miljö jämfört om ditt porträtt har en vit eller svart bakgrund.

Mest för att det inte blir lika visuellt roligt i en tidning att använda en stor bild med en ‘tråkig’  enfärgad bakgrund. Så vill du ha chans att din story får mer  yta/plats i tidningar så rekommenderar jag alla dagar i veckan pressbilder/profilbilder tagna i miljö.

Se exemplet ovan här på Therese Eriksson som är filmare och ägare av Tuss Media, hade jag tagit den bilden på henne med en vitbakgrund i studio så hade hon garanterat inte fått en lika stor bild med i Västerås Tidning Business när de skrev om vad hon arbetade med. Oftast när tidningar använder sig av större bilder så är det också en längre artikel och det vill man ju alltid ha!

https://www.youtube.com/watch?v=6FY3Xkj7-7M

Studio bilder fotograferade hos dig

Studio bilder att vara eller icke vara? Bilder med en enkel enfärgad bakgrund har sin plats det förstår jag och en del företag har företags policy att följa det förstår jag också. Så jag har gärna med mig min portabla pop upp bakgrund där du som kund kan välja svart eller vit bakgrund, eller frilagda bilder. Den är super enkel och smidig att ta med sig så det gör jag så gärna. Se min snabb video ovan som jag tog när jag var ute hos en kund i Köping och fotograferade deras personal som skulle ha vit bakgrund.

Profilbild tagen på ditt kontor!

Er profilbilds fotografering kan se hos er. Min mobila fotostudio riggas enkelt på plats på ditt kontor. En yta som är ca ca 4×4 meter är att föredra då, gärna med bra takhöjd. Den är uppe och klar på mindre än 40 minuter.

Fördelen med att jag kommer till er är att det bara tar dina medarbetare ca 10 minuter sedan är de tillbaka och arbetar i verksamheten igen. Jag kan även passa på när jag ändå är på plats att fotografera lite verksamhets och miljöbilder till dig.

Profilbild på Fredrik Bertilsson Shippey Fotograf Västerås Köping
Fotograferat utanför Steam Hotell i Västerås

Porträtt trenden!

Trenden inom porträtt och pressbilder är just nu lifestyle eller miljöbilder som man också kan kalla dem. Då finner vi tillsammans en plats som passar dig och ditt varumärke. Det är viktigt att det inte är en missmatch mellan dit porträtt och ditt företags/personliga varumärke. Dina bilder skall hjälpa dig att förmedla ditt varumärke.

Vilka är ni avgör hur er profilbild bör se ut?

När jag arbetar med dig och ditt företag så måste jag först få reda på; Vilka är ni? Vad står ni för? Vad har ni för värdeord? etc. det är många frågor som måste besvaras för att jag skall kunna hjälpa er på bästa sätt med att skapa rätt bild till just dig och ditt företag. Jag har beskrivit det lite mer här om hur fotograferingen går till.Play Video

Varför är det viktigt med profilbilder?

Numera när vi är mer online än vi var för bara 5 år sedan med att vi mejlar och ‘träffas’ via olika sociala plattformar som LinkedIn etc. så är det ännu viktigare att vi har snygga profilbilder för det är det din potentiella kund ser först och redan då bestämmer om de vill arbeta och handla av dig eller inte.

Ditt visuella skyltfönster

Din webbplats är en stor del av ditt företags varumärke. Det är ditt visuella skyltfönster med omvärlden dina kunder och då måste även dina bilder där vara varumärkesbyggande för din potentiella kund har en uppfattning om dig redan efter att de har sett din hemsida. Vet du idag hur dina kunder uppfattar dig efter att de har tittat på din hemsida?

Profilbild bilder

Gruppbilder på dina medarbetare.

Gruppbilder är fina att ha med i verksamhets / årsrapporter och marknadsmaterial för mässor och till er hemsida. För att visa upp er styrelse och arbetslag.

Det är smidigt att passa på och ta gruppbilder i samband med en personalkonferens där alla är samlade. Då kan jag enkelt fotografera alla under samma tillfälle både individuella personal bilder och gruppbilder. Det passar bra för företag som har personal på många olika orter. 

 

Här kan du läsa lite mera om varför du skall ha en bra LinkedIn profil. Du kan också läsa den här Guide för bättre porträttfotografering.

Boka din fotograf

Känner du att det är dags för dig att investera i uppdaterade profilbilder så är det bara du hör av dig till mig så hjälper jag dig jätte gärna. Här kan du boka mig.

KONTAKTA HELEN SHIPPEY
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Fotograf baserad i Västerås som gärna reser på fotouppdrag i både Sverige och övriga världen! Helen åker ofta på olika fotouppdrag runtomkring i Sverige med sin husbil.

Profilbild bilder
Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 15 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Hon har den högsta utbildningen en fotograf kan ha. Både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lämna En Kommentar

Lämna en kommentar

LÄS ÄVEN

Fototips Porträtt på ett barn

Fototips- Låt det regna inomhus

Här kommer fototips om hur du får det att regna Tänkte ge dig mitt fototips om hur du får det att regna inomhus. Vi vill så klart inte ha hål

Detalj bild på en elstolpe

Skapa intressanta bilder

Hur skapar man intressanta bilder? Vad som gör en bild intressant är väldigt subjektivt och det är väldigt lätt att följa med strömmen istället för att gå sin egen väg.

UAS pilot tjej som styr en drönare

Hur blir jag drönarpilot?

Jag tänkte berätta för dig i några korta steg hur du blir drönarpilot i Sverige men ditt drönarkort gäller över hela Europa.   Som drönarpilot i Sverige & EU behöver

fotograf i västerås

Jobba som fotograf – Hur funkar det?

Hur är det att arbeta som fotograf? Många har frågat mig hur det är att jobba som fotograf i Västerås, Sverige och Världen? Svaren är givetvis många, men jag ska

Fototips om hur du fotar fyrverkerier

Hur tar man bilder på fyrverkeri?

Jag får ofta frågan runt nyår av människor runt omkring mig som är fotointresserade. Hur tar jag kort på fyrverkerierna på Nyårs afton? Det tänkte jag tipsa dig om här.

Lång exponering av vattenfall i Norge

Vikten av ett media kit på er hemsida

Klurat över vikten av ett media kit på er hemsida? Har du någon gång funderat över att ha en undersida med samlade material som gör det lättåtkomligt för media, underleverantörer

Körsbär med svart bakgrund

Putsa kamerans kontakter på ditt objektiv

Objektiv kontakterna behöver också göras rent ibland Mitt objektiv klarade inte av autofokus längre- panik! Jag träffade en fotograf kollega, Magnus Larsson från Köping och berättade lite förtvivlat att mitt

Fototips familjebilder bild på en familj

10 fototips till bättre familjebilder!

10 fototips till hur du tar bättre familjebilder! Önskar du precis som jag att ha fler och bättre familjebilder på din familj? Jag tänkte hjälpa dig på traven med 10

Fotokurs Kvinna med kamera i handen

Fotokurs- privatlektioner

Privat fotokurs i Västerås Vill du lära dig hantera din digitala systemkamera bättre? Funderar på vad bildkomposition är? Kanske vill du lära dig fotografera människor, natur och/eller landskaps bilder? Kolla

Helen Shippey Professionell Fotograf i Västerås och Eskilstuna

Vad är visuell kommunikation?

Kommunicerar alla bilder? Bildkommunikation har idag stort inflytande på oss alla varken vi vill det eller ej. Vi blir matade med bilder hela tiden oavsett vart vi tittar. Så titta

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.