Profilbild hur en bild skall se ut Västerås tidnings utklipp

Hur ofta behöver man ny profilbild?

När behöver du byta ut din profilbild?

Man bör ta nya profilbilder vart andra år just för att man förändras och tro det eller ej vi blir äldre! Inte bara våra och andras barn utan vi också det är bara jobbigare att erkänna det. 

Jag träffade förra veckan en kille som jag fotograferade profilbilder till för två år sedan och jag kände inte igen honom!

Ser du likadan ut idag som du gjorde när du tog din profilbild senast? Byter du frisyr och hårfärg så är det definitivt dags att uppdatera din profilbild så att de du kommunicerar med online som tex. via LinkedIn känner igen dig när ni ses IRL (In Real Life).

Yngre människor förändrar sig dessutom lite mer än äldre gör på två år det var därför jag inte kände igen killen som jag fotograferat två år tidigare.

Vilken sorts profilbild passar dig bäst?

 

Jag är en stor förespråkare för bilder tagna i miljö. Det jag menar då är att jag tar en bild på dig i din rätta arbetsmiljö där du passar in. 

Du har även mycket större chans att få dina pressbilder publicerade i större format om du är porträtterad i miljö jämfört om ditt porträtt har en vit eller svart bakgrund.

Mest för att det inte blir lika visuellt roligt i en tidning att använda en stor bild med en ’tråkig’  enfärgad bakgrund. Så vill du ha chans att din story får mer  yta/plats i tidningar så rekommenderar jag alla dagar i veckan pressbilder/profilbilder tagna i miljö.

Se exemplet ovan här på Therese Eriksson som är filmare och ägare av Tuss Media, hade jag tagit den bilden på henne med en vitbakgrund i studio så hade hon garanterat inte fått en lika stor bild med i Västerås Tidning Business när de skrev om vad hon arbetade med. Oftast när tidningar använder sig av större bilder så är det också en längre artikel och det vill man ju alltid ha!

https://www.youtube.com/watch?v=6FY3Xkj7-7M

Studio bilder fotograferade hos dig

Studio bilder att vara eller icke vara? Bilder med en enkel enfärgad bakgrund har sin plats det förstår jag och en del företag har företags policy att följa det förstår jag också. Så jag har gärna med mig min portabla pop upp bakgrund där du som kund kan välja svart eller vit bakgrund, eller frilagda bilder. Den är super enkel och smidig att ta med sig så det gör jag så gärna. Se min snabb video ovan som jag tog när jag var ute hos en kund i Köping och fotograferade deras personal som skulle ha vit bakgrund.

Profilbild tagen på ditt kontor!

Er profilbilds fotografering kan se hos er. Min mobila fotostudio riggas enkelt på plats på ditt kontor. En yta som är ca ca 4×4 meter är att föredra då, gärna med bra takhöjd. Den är uppe och klar på mindre än 40 minuter.

Fördelen med att jag kommer till er är att det bara tar dina medarbetare ca 10 minuter sedan är de tillbaka och arbetar i verksamheten igen. Jag kan även passa på när jag ändå är på plats att fotografera lite verksamhets och miljöbilder till dig.

Profilbild på Fredrik Bertilsson Shippey Fotograf Västerås Köping
Fotograferat utanför Steam Hotell i Västerås

Porträtt trenden!

Trenden inom porträtt och pressbilder är just nu lifestyle eller miljöbilder som man också kan kalla dem. Då finner vi tillsammans en plats som passar dig och ditt varumärke. Det är viktigt att det inte är en missmatch mellan dit porträtt och ditt företags/personliga varumärke. Dina bilder skall hjälpa dig att förmedla ditt varumärke.

Vilka är ni avgör hur er profilbild bör se ut?

När jag arbetar med dig och ditt företag så måste jag först få reda på; Vilka är ni? Vad står ni för? Vad har ni för värdeord? etc. det är många frågor som måste besvaras för att jag skall kunna hjälpa er på bästa sätt med att skapa rätt bild till just dig och ditt företag. Jag har beskrivit det lite mer här om hur fotograferingen går till.Play Video

Varför är det viktigt med profilbilder?

Numera när vi är mer online än vi var för bara 5 år sedan med att vi mejlar och ’träffas’ via olika sociala plattformar som LinkedIn etc. så är det ännu viktigare att vi har snygga profilbilder för det är det din potentiella kund ser först och redan då bestämmer om de vill arbeta och handla av dig eller inte.

Ditt visuella skyltfönster

Din webbplats är en stor del av ditt företags varumärke. Det är ditt visuella skyltfönster med omvärlden dina kunder och då måste även dina bilder där vara varumärkesbyggande för din potentiella kund har en uppfattning om dig redan efter att de har sett din hemsida. Vet du idag hur dina kunder uppfattar dig efter att de har tittat på din hemsida?

Profilbild bilder

Gruppbilder på dina medarbetare.

Gruppbilder är fina att ha med i verksamhets / årsrapporter och marknadsmaterial för mässor och till er hemsida. För att visa upp er styrelse och arbetslag.

Det är smidigt att passa på och ta gruppbilder i samband med en personalkonferens där alla är samlade. Då kan jag enkelt fotografera alla under samma tillfälle både individuella personal bilder och gruppbilder. Det passar bra för företag som har personal på många olika orter. 

 

Här kan du läsa lite mera om varför du skall ha en bra LinkedIn profil. Du kan också läsa den här Guide för bättre porträttfotografering.

Boka din fotograf

Känner du att det är dags för dig att investera i uppdaterade profilbilder så är det bara du hör av dig till mig så hjälper jag dig jätte gärna. Här kan du boka mig.

KONTAKTA HELEN SHIPPEY
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Fotograf baserad i Västerås som gärna reser på fotouppdrag i både Sverige och övriga världen! Helen åker ofta på olika fotouppdrag runtomkring i Sverige med sin husbil.

Profilbild bilder
Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 15 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Hon har den högsta utbildningen en fotograf kan ha. Både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lämna En Kommentar

Lämna en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LÄS ÄVEN

Referenser fotograf i västerås och mälardalen

Företagsfotograferingar i Västerås

Hjälper företag i Västerås med talande bilder Jag har fotograferat i 13 års tid och har under min tid fotograferat många olika branscher och privatpersoner. Det som gör mig allra

Kvinna på en äng i Sverige

Fotografera i befintligt ljus

Styrkan med befintligt ljus Att använda sig utav naturligt ljus vid fotografering blir väldigt vackert. Det finns dock en del utmaningar och därför vill jag dela med mig utav min

två tjejer som fotograferar

Skräddarsydda fotokurser för företag

Är du kommunikatör på ditt jobb? Jag vet att arbete som kommunikatör, PR och Informatör även innehåller mycket arbete med bilder. Det ökade informationsflöde som finns kräver massor av olika

Rally fotografering i skogen

Utmaningen med rallyfotografering

Vilka kamera inställningar för rallyfotografering? Rallyfotografering är super kul sommar som vinter, det är bara din klädsel som varierar. Att fotografera race, rally och rallytävlingar är inte alltid guld och

Eventfotografering Fotograf Helen Shippey Företagsfotograf Västerås

Event fotografering för Västerås Stad

Söker du en eventfotograf? Jag hjälper dig med event fotografering. Nu när alla behöver bilder ständigt till sina olika sociala plattformar så behövs det också skapas content till det. Ett

7 st fördelar med att anlita samma fotograf flera gånger

7 st fördelar med att anlita samma fotograf

  Många företagare har ett stort behov av bildmaterial i olika former.     Allt från reklamfotograferingar, kampanjbilder, porträttbilder, verksamhetsbilder till unika bilder till hemsida och sociala medier. Jag tänkte berätta

polariseringsfilter En man och ett barn fotograferar soluppgången och fångar solflimmer

Jag använder polariseringsfilter

Behöver man ett polariseringsfilter? Du behöver ett polariseringsfilter av två skäl: Det första skälet är att se igenom reflektioner. Detta är faktiskt dess huvudsakliga jobb – att se igenom reflektioner

Fotografera soluppgångar

Vad skall du tänka på när du fotograferar en soluppgång? Det finns en del att tänka på vid fotografering av soluppgångar och det krävs även viss förberedelse. Genom att ta

fotograf i västerås

Jobba som fotograf – Hur funkar det?

Hur är det att arbeta som fotograf? Många har frågat mig hur det är att jobba som fotograf i Västerås, Sverige och Världen? Svaren är givetvis många, men jag ska

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.