profilbild på Gentiana Murseli Porträttfoto Företag Västerås Skyltstället

Linkedin profilbild, är den viktig?

Hur viktig är din LinkedIn profilbild egentligen?

Jag skulle säga att din profilbild på LinkedIn är jätte viktig. Din profilbild är din första kontakt med potentiella nya arbetskollegor, chefer och kunder.

Din profilbild är ditt skyltfönster utåt mot omvärlden och behöver då utstråla rätt attribut som du själv vill stå för.

Profilbild LinkedIn
Bilden är tagen med en Profoto A1 framifrån och naturligt solljus som hårljus (bakifrån)

Vad utstrålar din profilbild idag?

Har du funderat på vad din profilbild du använder dig av idag på LinkedIn vad den utstrålar? Vad säger din valda porträttbild om dig?

 

Fråga gärna en vän vad de tycker din bild säger om dig.

Det är värt att ta några minuter och fundera på vad säger min profilbild och vad tänker andra om min valda profilbild? 

Fråga gärna en vän eller kollega och se vad de tycker din profilbild utstrålar om de inte kände dig vad skulle de då få för uppfattning om dig?

 

Rätt ljus i din profilbild är viktig!

Det är viktigt att ha ’rätt’ ljus i din profilbild. Som professionell fotograf kan man med hjälp av ljus göra så att en person ser smalare eller bredare ut i ansiktet. Det beror på hur jag väljer att ljussätta porträtt bilden och vilket objektiv jag använder.

Därför kan det vara lönt att gå till en fotograf som vet hur man ljussätter porträtt jämfört med att ta en semesterbild som någon familjemedlem har tagit.

 

5 viktiga saker att tänka på vid val av din profilbild för LinkedIn!

Det finns några generella saker vi alla kan tänka på när vi väljer vår egna profilbild till LinkedIn.

  • Din bakgrund (se till så att du har en något homogen bakgrund så att det inte är något som står upp bakom ditt huvud eller axel)
  •  Ljuset (Ser man tydligt vem du är? Många glömmer att lägga till ett ljus bakifrån så kallat hårljus det är bra för att separera dig från din bakgrund)
  • Beskärningen på din profilbild (Kolla storleken så den passar och man skall inte se dina fötter utan beskär din profilbild vid brösten ungefär, man skall tydligt se vem du är)
  • Ansiktsuttrycket (Du skall se sympatisk ut så att någon törs kontakta dig, så inte för sur eller kaxig det kan ge motsatt effekt)
  • Kroppsspråk (Tänk på vad du gör med dina händer och armar, så att du även här har ett tilltalande kroppsspråk som bjuder in någon att kontakta dig, ansiktsuttrycket och kroppsspråket skall hänga ihop så att det inte talar emot varandra)
Profilbild LinkedIn
Det här är min LinkedIn profilbild. Jag vill att bilden skall utstråla att jag är lätt tillgänglig och har lätt för skratt, jag håller i min kamera för att med bilden förmedla vad jag arbetar med. Fotograferat av Therese Eriksson som arbetar som filmare.

 

Sänder din LinkedIn profilbild rätt signaler?

Oavsett om du söker jobb eller fler kunder via LinkedIn så behöver din profilbild som är det första någon ser om dig skicka rätt signaler och inge rätt känsla hos den som tittar på den. Kolla vad du  själv har för profilbild och se om du själv tycker den skickar ut rätt signaler.

 

Passar den här bilden till ditt CV?

Innan du lägger upp din profilbild så fundera på om du hade lagt till samma bild till ditt CV och skickat till en potentiell arbetsgivare? Om svaret är Nej lägg då inte upp bilden på LinkedIn heller. LinkedIn är ett affärsnätverk och bör ses och användas som det.

Man får vara personlig så klart men personlig behöver inte betyda att du skall lägga upp privata bilder som inte är tagna i ett professionellt syfte.

Profilbild LinkedIn
Du har inte bara din profilbild att visa vem du är och vad du arbetar med men även en Header bild. Så nyttja det!

 

Nyttja alla chanser att visa vem du är på LinkedIn!

Genom att använda alla platser du har möjlighet att lägga upp en bild på dig själv som visar vem du är och vad du vill göra eller vad du arbetar med, så står du ut från mängden! Missa inte den chansen!

 

LinkedIn’s Header bild.

Det finns inte bara din profilbild på LinkedIn där du kan visa vem du är utan använd även din chans till att exponera vad du gör genom en bra Header bild. 

Här har du lite mer ’reklam’ yta att använda dig utav och det tycker jag du skall göra. Här har du chans att använda dig utav en bild eller flera (en bild men flera i samma bild du måste göra det i ett redigeringsprogram, samt lägg till förtydligande text om du vill.)

De som ser din header bild är intresserade utav dig för den syns bara om någon har klickat in på din profil och det är synd att inte ta din chans att även här förtydliga vem du är.

Profilbild LinkedIn
LinkedIn header bild storlek.

 

Bilder på flera ställen på LinkedIn.

Det finns flera ställen i din LinkedIn profil där du kan lägga in bilder och länkar till hemsidor som hjälper den som tittar på din profil att få en uppfattning om dig som person.

Profilbild LinkedIn
Du kan lägga in bilder, länkar och tidigare inlägg i din profil om dig själv så varför inte nyttja det med genom att förtydliga vem du är och vad du står för.

 

Har du en uppdaterad LinkedIn profil?

Uppdatera din LinkedIn profil genom att addera bilder och länkar till vad du har arbetat med och vad du kan hjälpa andra med.

En bild säger mer än 1,000 ord sägs det så varför inte visa vad du kan tillföra andra genom bilder och länkar till passande hemsidor.

Här ovan kan du se en del utav min LinkedIn profil, där du kan lägga in bilder, länkar och tidigare inlägg i din profil om dig själv så varför inte använda dig av det genom att förtydliga vem du är och vad du står för.

Här nedan ser du hur en bit av min yrkesrolls profil ser ut där jag har lagt in bilder och länkar till saker jag arbetar med.

Du kan lägga in bilder och länkar i din yrkesrolls profil för att förtydliga mer vad du har arbetat med i de olika arbeten du har haft. Så varför inte nyttja det med genom att tydliggöra vad du har haft för arbetsuppgifter.

Se din LinkedIn profil som ditt bästa skyltfönster ut mot potentiella kunder och arbetsgivare.

Profilbild LinkedIn
Du kan lägga in bilder och länkar i din yrkesrolls profil för att förtydliga ännu mer vad du har arbetat med i de olika arbeten du har haft, så varför inte nyttja det med genom att förtydliga vad du har haft för arbetsuppgifter. En bild säger mer än 1,000 ord sägs det.

 

Vill du ha hjälp med din LinkedIn profilbild?

Känner du att det är lite övermäktigt att tänka ut vilken eller vilka bilder som passar just dig bäst så hjälper jag dig jätte gärna med att komma fram till rätt bilder för just dig.

 

Boka en gratis konsultation.

Vi träffas antingen fysiskt eller via videosamtal om det passar dig bättre.

Vi går igenom:

  • vem du är?
  • vad du står för?
  • vad för arbete /kunder du söker?
  • vem är drömjobbet /drömkunden? 
  • hobbies etc.

Ju bättre förståelse jag får om dig desto bättre kan jag hjälpa dig med rätt bilder för din LinkedIn profil. 

Jag lägger upp en plan för vår fotografering efter dina behov, kollar olika fotoplatser som passar utefter vad vi har diskuterat fram tillsammans. En del bilder kanske skall vara tagna utomhus en del i någon arbetsmiljö?

Foto platsen kan variera beroende på vem du är och vad du vill att dina bilder skall signalera och säga om dig. Det gäller att skapa unika bilder som inger en känsla hos den som tittar på dem.

 

 

Boka din fotografering

Känner du att du behöver hjälp med att skapa en ny uppdaterad LinkedIn profilbild så hjälper jag dig gärna. Boka en tid med mig. Connecta gärna med mig via min LinkedIn profil.

KONTAKTA Helen Shippey
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Vill du läsa vidare om profilbilder som Linkedin Profilbild så har jag skrivit ett inlägg här om Hur ofta bör man ny profilbild?

Den här artikel kan också intressera dig där jag gräver lite mer om vad ditt CV bild säger egentligen.

Fotograf baserad i Västerås men reser över hela Sverige i sin Dethleff husbil på fotouppdrag och så klart övriga Världen också.

Helen Shippey

Helen Shippey

Helen Shippey har i 15 år arbetat heltid som fotograf både i Sverige & utomlands. Hon har den högsta utbildningen en fotograf kan ha. Både Gesällbrev och Mästarbrev i Fotografyrket. Hon har fotograferat presidenten Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Tiger Woods mfl. för att bara nämna några kända namn som har stått framför hennes kamera.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lämna En Kommentar

Lämna en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LÄS ÄVEN

Referenser fotograf i västerås och mälardalen

Företagsfotograferingar i Västerås

Hjälper företag i Västerås med talande bilder Jag har fotograferat i 13 års tid och har under min tid fotograferat många olika branscher och privatpersoner. Det som gör mig allra

Studentfirande i Köping på Ullvigymnasiet

Annorlunda studentfirande i Köping

Covid -19 skapade ett annorlunda studentfirande Jag var och dokumenterade Studenten åt Ullvigymnasiet i Köping som jag har gjort flera gånger tidigare. I år så var det så klart ett

Bildbank Två killar på promenad i en backe bildbank

Egen företags bildbank

Din hälsa är viktig lika så en egen bildbank Visst kan du hålla med om att din hälsa är viktig för ditt välbefinnande det är även en egen bildbank för

profilbild på Gentiana Murseli Porträttfoto Företag Västerås Skyltstället

Linkedin profilbild, är den viktig?

Hur viktig är din LinkedIn profilbild egentligen? Jag skulle säga att din profilbild på LinkedIn är jätte viktig. Din profilbild är din första kontakt med potentiella nya arbetskollegor, chefer och

Profilbild hur en bild skall se ut Västerås tidnings utklipp

Hur ofta behöver man ny profilbild?

När behöver du byta ut din profilbild? Man bör ta nya profilbilder vart andra år just för att man förändras och tro det eller ej vi blir äldre! Inte bara

Fotograf Helen Shippey i Västerås

Vilket är bästa objektivet?

Det finns en uppsjö av olika objektiv på marknaden idag. Men vilket är det bästa objektivet? Ja, det beror så klart på vad du skall fotografera. Det finns inget rätt

Glad Fotograf i sverige, Helen Shippey

Varumärkesbilder

Vad säger ditt varumärke om dig? Vi väljer alla ett varumärke som vi på något sätt gillar och har fått förtroende för. I alla fall gör jag det, känner du

fotokurs deltagare

Kom igång med fotografering!

Hur du kommer igång med fotografering! Det kan finnas flera anledningar till varför det ibland är svårt att börja med något och det spelar ingen roll om det är att

UAS pilot tjej som styr en drönare

Hur blir jag drönarpilot?

Jag tänkte berätta för dig i några korta steg hur du blir drönarpilot i Sverige men ditt drönarkort gäller över hela Europa.   Som drönarpilot i Sverige & EU behöver

Följ Shippey för att få kontakt med våra uppdateringar

Oavsett om du är privatperson eller företagskund så är du välkommen att kontakta Shippey.

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.