Så öppnar du bilder från din dator i din mobil

av Helen Shippey
4271 visningar

Öppnar bilder du har i datorn på din mobiltelefon

Att öppna bilder i din mobiltelefon kan många gånger vara smidigt, speciellt när man är på springande fot. I den här artikeln tänkte jag berätta hur du kommer igång med att öppna bilderna som ligger på din dator genom din telefon.

Molnet är ett samlingsnamn

Själva ordet molnet är vedertaget och ska ses som ett samlingsnamn som omfattar alla tjänster som erbjuder lagring online. Kortfattat innebär det att de erbjuder en plats på sin hårddisk och som du får tillgång till. Denna synkroniserar sedan innehållet på hårddisken med din dator och mobiltelefon (eller andra enheter så som iPad eller liknande).

Kom igång

För att komma åt bilderna på din dator krävs det att du har en molntjänst. Dessa kräver oftast att du betalar ett månadsabonnemang för tjänsten (likt cmore, viaplay, netflix eller liknande), men de flesta erbjuder en prova-på-månad och en del är kostnadsfria upp till en viss mängd data som du kan lagra i molnet (hårddisken).

Nu behöver du välja en molntjänst. Shippey rekommenderar Dropbox.com eller Google Drive. När du registrerat dig på en av tjänsterna så behöver du göra ett par olika saker innan allt fungerar som det är tänkt.

På din dator: Installera den programvara som kommer med molntjänsten och som de rekommenderar dig att installera. Väl installerad så loggar du in med dina uppgifter och skapar en mapp på din dator som då ligger kopplad och synkroniserad med hårddisken online. Där kan du nu lägga bilder, filmer eller dokument så som du behagar.

På din mobil: Gå in dit du normalt hämtar appar och sök efter molntjänstens namn (i Shippyes rekommenderade fall ”dropbox”), installera den och logga in med de uppgifter du registrerat. Väl inloggad kommer tjänsten börja synkronisera filerna som ligger i mapparna.

Nu är du igång och har allt på plats. För att komma åt en bild från datorn behöver du endast lägga bilden i mappen på datorn så kommer du se den i appen på mobilen. Väl där behöver du bara spara bilden så är du redo att använda den.

Varmt lycka till och du vet väl om att Shippey lanserat ett mentorprogram i foto? Du hittar länken och mer information här.

Mentorskapsprogram i foto

Läs även

Lämna en kommentar

Prenumerera på Shippeys nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med spännande artiklar och nyheter.