Storytelling även kallat bildbank

av Helen Shippey
451 visningar

Stärk ditt varumärke med en egen bildbank

Stärk ditt varumärke genom unika bilder. Dina bilder du visar upp berättar vem du och ditt företag är, så ta en funderare på hur dina kunder tittar på dig.

Hur uppfattas du? Kommunicerar du rätt budskap med dina bilder idag? Vilken story berättar dina bilder?

Fråga gärna någon utifrån om hur de uppfattar ditt varumärke. Kan bli intressanta svar.

Ser du ut att vara billig?

Dyr?

Ha gedigen kunskap?

Omtänksam?

Serviceinriktad?

Ja, svaren kan minst sagt bli intressanta och samtidigt mycket lärorika!

Du kommer att få svart på vitt om det är något i ditt bildspråk som du behöver ändra på eller förtydliga.

Skapa dig en egen bildbank

Ett sätt att sticka ut ur mängden är med egna varumärkesbyggande bilder. Jag kommer till dig och skapar dina egna varumärkesbyggande bilder som berättar vem du är och vad du arbetar med. Alla dina bilder kommer att vara unika och passa din verksamhet. Dina bilder kommer att berätta din story!

Det är inte lätt att sticka ut om man använder sig utav stock images. Dessa bilder har sålts i mängder så de kommer inte att kommunicera något speciellt för just dig och ditt företag.

Du kan via https://tineye.com  hemsidan kolla hur många gånger en bild visas på olika hemsidor på internet. Jag valde slumpmässigt en av mina inredningsbilder som jag har tagit åt ett hotell i Taba, Egypten, för att testa den här sidan.

Jag fick resultatet att min utvalda bild finns på 19 olika hemsidor. Testade en bild som jag hade tagit åt ett hotell som heter Taba Sands Hotel & Casino. Det här företaget ville använda bilderna för att göra reklam för sig själva och få fler kunder till sitt hotell, så det är klart att den bilden på ett av deras hotellrum kommer att komma upp på flera olika hotellbokningssidor.

Hemsidan du kan söka om dina bilder finns på andra sidor heter: https://tineye.com/

Väljer du att använda dig utav bilder som du köpt från en bildbank så är risken stor att de finns på väldigt många sidor och vad säger det om dig och ditt företag? Något att fundera på.

Bildbank och bilder
https://tineye.com/

En fotograf ser ljuset

Anlitar du en fotograf så kan de snabbt bedöma om det är en bra plats att fotografera på eller inte. Är det inte ’rätt’ ljus så kan en professionell fotograf ljussätta ett rum så att det passar dig och ditt företag. Visste du att man med ljus kan göra så att någon ser smalare eller större ut? Så varför inte välja en professionell fotograf som kan knepen och vet hur man ljussätter porträtt rätt?

Din fotograf kan coacha dig

Jag coachar alltid mina företagskunder i hur de skall stå och agera framför kameran för att få fram bästa bilden på dem.

Jag förstår att det inte är varje dag du står framför kameran och att du kan tycka att det är lite obekvämt. Du är inte ensam med de tankarna. Jag lovar jag gör det superkul och smidigt för dig att stå framför min kamera. 

Bildbank och bilder

Tänk på vad ditt kroppsspråk förmedlar i dina bilder

Kroppsspråket har stor betydelse för vad en bild säger om dig och ditt företag, jag hjälper dig med det samt rätt posering för att framhäva ditt bästa jag.

Är du; laidback, vägrande, frågande, ifrågasättande, blyg, kaxig, förtroendegivande eller bestämd etc. Ditt kroppsspråk förmedlar mer än du kanske har tänkt på.

Bildbank och bilder

Förtroende säljer

Vi vill alla bli engagerade av de som står bakom ett företag. Vi är nyfikna på vilka de är och vi handlar hellre från en människa än ett företag.

Dina bilder behöver inge förtroende. Med det menar jag att du behöver humanisera ditt företag och visa människorna som arbetar där. Vi köper hellre från någon vi känner till och litar på. Så funkar i alla fall jag!

Skall jag renovera köket eller skaffa mig en karriärcoach så kontaktar jag hellre någon som visar upp sin personlighet tydligt online på hemsida och på deras sociala kanaler. Jämfört med om jag tittar på ett företag där de gömmer sig bakom en opersonlig hemsida där jag inte får någon känsla för vem personen och företaget är. Jag vill anlita någon som har ett varumärke som känns pålitligt som jag kan lita på. Det vill säga någon jag känner jag får en relation till.

Hur agerar du själv när du ser på bilder?

Tänk hur du själv agerar och tänker när du söker efter en tjänst eller produkt och applicera det till ditt egna företag.  Du precis som jag lägger säkert en massa olika värderingar i de bilder du ser från företag.

Bildbank och bilder

Jag hjälper dig skapa en bildbank som är unik för dig!

Jag hjälper dig supergärna med att skapa dina egna unika bildbanksbilder som återspeglar dig och ditt företag och visar vem du är samt dina tjänster /produkter.

Söker efter rätta fotoplatsen som passar dina bildbanksbilder

Jag hjälper dig med att hitta rätta fotoplatsen för just dig och dina bildbanksbilder. Det är viktigt att fotomiljön passar in för dig och ditt företag. Det måste vara en röd tråd så att inget miss-matchar i din bildkommunikation. Jag har stort nätverk i Västerås och Västra Mälardalen för att hitta bra och passande fotoplatser ifall ditt kontor inte passar eller om du arbetar hemifrån.

Våga var unik i din bildkommunikation!

Jag har ofta långa samtal med mina kunder för att få fram vad deras USP (Unique Selling Point) är, för det är det jag vill fånga på bild. Det är din USP som gör dig unik och att dina kunder hittar till just dig och vill köpa det du säljer oavsett om det är en produkt eller en tjänst.

Min Unique Selling Point (USP)!

Min unika USP är att jag enkelt får förståelse för vad mina kunder har för bildbehov och hur vi smidigast och snyggast löser det så att deras bilder blir unika. Men framför allt passar dem och deras verksamhet. Rätt bild på rätt plats är mitt motto!

Bildbank och bilder

Fotograf och Drönarpilot!

Du kanske inte visste att jag är även drönarpilot. Jag kan blanda bilder från backen med bilder från ovan till alla mina fotoprojekt. Jag använder olika drönare för olika foto eller inspektionsuppdrag. Så det finns inga ursäkter till att inte skapa coola och unika bilder till just dig! Här kan läsa mer om hur jag använder drönare i min fotoverksamhet?

Kostnadsfri bildanalys

Vill du boka mig för en kostnadsfri bildanalys där vi går igenom din bildkommunikation du har idag och diskuterar hur jag kan hjälpa dig? Boka mig gärna för en kostnadsfri bildanalys av din verksamhet.

Ser fram emot att träffa dig snart!

:heavy_multiplication_x:Shippey är en byrå- företagsleverantör för foto, video och drönarbilder i världsklass. 

-️Beställ nya bilder till sociala medier
-️Beställ drönarbilder/videos
-Beställ videointervjuer

KONTAKTA OSS
:point_right::skin-tone-2:hey@shippey.se

Västerås fotograf som gärna reser inom Sverige och övriga Världen!

Bildbank och bilder

You may also like

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med detta, men du kan välja bort det om du vill. Acceptera

Privacy & Cookies Policy