Sportfotografering

Sportfotografering handlar i grund och botten om att ta bilder på sporten och fånga ögonblicken när de sker.

Sportfotografering

Vad innebär sportfotografering?

Sportfotografering handlar i grund och botten om att ta bilder på sporten och fånga ögonblicken när utövaren är in action. Utan en publik skulle inte sporten vara något och därför omfattar sportfotografering även publiken.

En bra sportbild förmedlar en känsla. Oavsett vilken sport man tittar på är det oundvikligt att inte ta del av många känsloladdade ögonblick. Sanningen är att utan alla dessa känslor vore inte sporten så mycket.

Jag hjälper till att fånga dessa ögonblicken på bild, allt från glädje och ilska till besvikelse och förvåning. Främst fokuserar vi på spelaren men även publiken är viktig för att förmedla känsla.

Erfarenhet av många olika uppdrag

Ena dagen är aldrig den andra lik när det kommer till fotouppdrag och inte minst när det kommer till sportfotografering. Här kan dagarna och uppdragen se helt olika ut beroende på vad det är för kund som önskar bilder samt vilken sport det gäller.

Jag sitter med många års erfarenhet av att fotografera event och tävlingar, allra främst inom golf.

Tack vare att jag arbetat med olika typer av kunder som har haft olika önskemål, är mitt kunskapsområde brett och jag är väl förberedd på alla möjliga situationer som kan uppstå.

Väder och spelscheman kan man aldrig påverka men vid noga planering är allt möjligt.

Vad säger ni om MIG!

Det är alltid kul att få höra vad du tycker om mig och det boostar mig att lyckas tillsammans med dig.

Du strålar av värme och ditt engagemang är toppen. Resultatet blev så fint! Vi rekommenderar dig varmt!
Johanna Forsman
En toppen fotograf som verkligen är super proffsig och brinner för det hon gör! Toppen bilder blev det!
Linn Andersson
Helen is wonderful, she makes you relax with her friendliness and our photos came out great! thanks so much!
Linda Forster Bielicki

Sportfotografering hand i hand med media

Den främsta anledningen till fotografering inom professionell idrott är media. Som sportfotograf jobbar man oftast på tidningar, byråer eller särskilda sporttidningar där bilderna sedan hamnar. Sportfotografer används också i syfte för reklam, för att bygga upp ett varumärke eller för att främja en sport som annars kanske inte skulle komma fram i media så mycket. Jag fotograferar allt från golf till motorsport.

Sportfotograf med erfarenhet med bas i Västerås

När jag är ute på mina sportuppdrag fotograferar jag alltid olika typer av bilder för att ni som kund sedan ska kunna ha en rad olika varianter av bilder att välja mellan. För att lyckas och få till riktigt bra bilder under en sportfotografering är det första steget det viktigaste. Jag sitter ner tillsammans med dig som kund och kommer fram till vad som är det viktiga med bilden och vad den ska förmedla. För att lyckas få fram olika känslor i bilderna finns det olika typer av kamera-inställningar man använder sig av. Tack vare lång erfarenhet av sportfotografering har jag lärt mig mycket och testat mig fram för att få till en bra bild som även ni som kund blir nöjda med i slutändan.