Verksamhetsbilder till Byggföretag!

Verksamhetsbilder till Byggföretag!

Jag fick ett DM på LinkedIn från We do it Bygg & Kakel , där de förklarade att de idag har en hemsida med en blandning av bildbanksbilder och egenhändigt tagna mobilbilder.

De var nu i en fas att det var dags för dem att visa vilka de verkligen är och ville ha mer personliga verksamhetsbilder.

Då hjälper jag supergärna till, det är ju precis sådana varumärkesbyggande bilder jag älskar att skapa. Efter ett samtal i telefon med ägaren om vilka de är och vad de arbetar med etc. bokade vi in en första fotografering. Jag tar sedan och hänger med hans kollegor på jobbet en stund och klurar lite på vilka de är och sedan fångar jag det på bild!

Byggkillar i Västerås på Öster mälarstrand
Thomas Sjöstrand ägare till We Do It Bygg & kakel med sina kollegor.

Varumärkesbyggande bilder!

Idag mer än någonsin så handlar vi alla av företag vi får ett företroende för. Därför är det superviktigt med vilka bilder du visar på internet. På din hemsida och andra onlinekanaler som du använder dig av. Jag tycker verkligen det är superroligt att hjälpa företag med att skapa dessa varumärkesbyggande bilder.

Det är så kul när jag känner att jag har förstått mig på vilka de är och sedan fångar den känslan på bild så det passar just dem. Alla företag borde enbart använda sig utav bilder som är personligt tagna för just dem, utefter deras verksamhet. 

Kille som målar i Västerås

Egen bildbank

Har du en egen bildbank med personliga bilder så har du ju alltid bilder som passar dig och din verksamhet. Det blir mycket enklare att skriva och använda dessa bilder i dina sociala kanaler, för du har alltid bilder som passar. 

En man vispar en Cement blandning i Västerås

Foto på abonnemang!

Jag har så du kan köpa ett fotoabonnemang utav mig med  X antal timmar och bilder inkluderat - allt utifrån vad just du och ditt företag har för behov.

Du får då garanterat bilder som passar din verksamhet varje månad. Du ringer och jag kommer och skapar dina verksamhetsbilder på plats när det händer eller vad vi nu har bestämt att ditt behov är. Supersmidigt för dig! Du står aldrig utan rätt bild!

Cement spatel i Västerås

6 timmars fotograferande under 1 månad

Jag hängde med de här killarna  från We Do It Bygg & Kakel i ungefär 2 timmar i stöten under 3 olika dagar för att kunna fånga deras arbetssysslor. Det tog 1 månad från första bilden tills jag tog sista bilden.

Just för att jag ville fånga dem alla i olika arbetssituationer och då måste jag så klart utgå från deras bygg- och arbetsschema och vad de jobbar med just nu och anpassa mig och dyka upp när de arbetar med det jag skall fotografera.

Vad är Microcement?

Det som är extra roligt med att fotografera olika företag med deras olika verksamheter är att jag får lära mig lite om många olika branscher. We Do It Bygg & Kakel arbetar med något som heter Microcement. De är rättså ensamma än så långe på den svenska marknaden om att göra detta. Jag har ännu inte tagit en bild på det så kan inte visa det idag men det är på gång.

Men jag kan berätta att microcement som även kallas microbetong är idag populärt i heminredning när du vill ha ett mer rått och urbant utseende. I grunden är det ett cementpulver där du tillsätter vatten och eventuellt ett färgpigment om du önskar. Du kan använda microcement på nästan vilken yta som helst, som golv väggar, trappor, bordskivor och badrum. Ofta använder man microcement i flera lager där det första lagret skall skydda den mekaniska styrkan, och det sista lagret skyddar den kemiska styrkan. Jag kommer snart att fotografera ett badrum där de har använt microcement. Så ni kommer såklart få se hur det ser ut.

EN mans byxben med reklam för We Do It Bygg & Kakel

We Do IT Bygg & Kakel!

We Do It Bygg & Kakel arbetar mycket med renoveringar av lägenheter. Det är allt från att måla, kakla, sätta upp köksinredning (skåp) etc. till nybyggnationer och snickeri. Det jag har erfarit hittills av dem är att de är mycket proffsiga och glada killar som har roligt tillsammans medan de arbetar. Vilket jag tycker är viktigt , för då kommer alla att trivas och stanna kvar i ett företag. 

Ett badrum som är kaklat

Badrum!

Jag kommer föreviga några olika sorters badrum till dem, så att de har lite variation att visa upp på sin hemsida. Referensbilder är för ett sådant här företag superviktigt, för många kunder vill ju se vad ni har gjort tidigare samt även få lite tips och ideér på hur man själv kan göra hemma hos sig. Då är referensbilder A och O att kunna visa upp. Ibland så är det kul att se lite före och efter bilder men det har jag inte hunnit tagit några för jag har kommit in när det är under arbete och efteråt. Men jag som potentiell kund är mer intresserad utav hur resultatet blev - är inte du också det?

Kaklat badrum

Skräddarsyr verksamhetsbilder till dig!

Känner du att du också behöver fler uppdaterade verksamhetsbilder på vad du arbetar med i ditt företag?

Kontakta mig gärna så kan vi diskutera lite hur jag kan hjälpa dig på bästa sätt utifrån vilka behov du har.

Jag startar ofta de flesta fotoprojekten med ett paketpris där du som kund får X antar bilder för ett fast pris. Jag skräddarsyr alla mina foto-offerter så du kommer få det just du behöver, behöver du 3 bilder eller 300 bilder? Ja, det kommer vi fram till tillsammans under vårt första samtal eller möte. Det är därför viktigt att jag får reda på så mycket som möjligt om hur du arbetar, om du använder några sociala kanaler och hur du använder dig utav dem etc. Så att du får rätt foto-offert som passar just dig.

Passar ett fotoabonnemang dig?

Efter första fotoprojektet kan vi kolla om ett fotoabonnemang kanske är något för dig? Om det passar beror lite på hur ditt företag ser ut, vad ni arbetar med, bloggar ni era uppdrag, hur mycket ni använder era sociala media plattformar. Ju aktivare ni är på era sociala plattformar och bloggar (nyhetsbrev) desto större användning har ni av ett fotoabonnemang. Men jag hjälper er om det passar er eller inte.

Har du frågor är det bara du hör av dig! Jag hjälper dig så gärna.

/Helen Shippey

Fotograf i Västerås!

Byggkillar får beskrivning på vad de skall göra

Vill du bidra till ämnet?

Lämna ett svar

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Företagsfotograf Helen Shippey håller i Canon kamera och ler

Om mig

Hej!
Jag heter Helen älskar att skapa och gärna då dela med mig utav det jag skapar både med mina kameror och drönare.

Häng med mig på mina fotouppdrag. 

Du kan kalla mig Shippey, de gör mina vänner!

Annonslänkar

Innehar; Gesällbrev i Fotografyrket

Medlem